Panama undersøger de lækkede Panama-papirer

Myndighederne i Panama vil granske, om der er foregået noget ulovligt hos Mossack Fonseca.

Advokatfirmaet Mossack Fonsecas hovedkvarter i Panama. Nu indleder landets statsanklager en undersøgelse af firmaet. (Foto: Guillermo Granja © Scanpix)

Statsanklageren i Panama vil indlede en undersøgelse af de informationer, der er kommet frem i forbindelse med en læk af 11,5 millioner dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Firmaet har hjulpet internationale virksomheder og enkeltpersoner med at oprette offshore-selskaber. Det er der i sig selv ikke noget galt med, men mange af dokumenterne peger i retning af, at selskaber har benyttet sig af metoden til at unddrage skattebetaling.

I undersøgelsen vil myndighederne forsøge at finde ud af, hvilke forbrydelser der kan have fundet sted, og hvem der i så fald har begået dem. Samtidig vil man prøve at finde frem til eventuelle finansielle tab, lyder det.

Mossack Fonseca mener, at de mange dokumenter er blevet stjålet fra firmaets servere gennem et "begrænset" hackerangreb, og dermed antyder selskabet, at en eller flere personer uden for Mossack Fonseca står bag.

Panamas præsident, Juan Carlos Varela, siger, at landet vil samarbejde med "hvilken som helst regering og hvilken som helst efterforskning" i forbindelse med skattely-papirerne.

Men han fortæller også, at han vil forsvare sit lands image i offentligheden.

/ritzau/

Har du kendskab til brug af skattely, så skriv til journalist i DR Søren Larsen, slar@dr.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter