Pape om Orbán: 'Han skal øve sig på nogle rigtig gode forklaringer'

En fremtid i den konservative gruppe i Europarlamentet ser mørk ud, siger Pape.

Søren Pape Poulsen har i dag diskuteret Fidesz' fremtid med EPP-gruppen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Viktor Orbán og partifællerne fra hans regeringsparti Fidesz' er ikke særligt populære i deres partigruppe i Europa-Parlamentet.

Den ungarske premierminister og Fidesz' har kritiseret EU's integrationspolitik og ført kampagner mod de andre medlemmer i den konservative gruppe i EU-Parlamentet.

Derfor diskuterer Det Europæiske Folkepartis Gruppe lige nu deres fremtid i partigruppen.

- Jeg er meget kritisk overfor Orbán, og den måde han tænker på og udfører sin politik på i Ungarn. Jeg har meget svært ved, at vi skal blive ved med at holde hånden over ham, siger Søren Pape Poulsen fra De Konservative til Ritzau.

Smides ud eller smutte?

Pape ser nogle meget klare udfordringer i at beholde Orbán i EPP, der er den største gruppe i EU-parlamentet, og som De Konservative er en del af.

- Der har været en mærkelig kampagne mod andre medlemmer i partiet og en undertone af antisemitiske holdninger og en lang række andre ting, siger han.

Otte europæiske partier har indtil videre krævet, at det ungarske parti Fidesz, som premierminister Viktor Orbán står i spidsen for, bliver smidt ud af den borgerlige EU-gruppe EPP.

Selvom Pape ikke vil melde ud, om han synes Orbán og hans parti skal ud af gruppen, så mener han ikke, at fremtiden ser lys ud for dem.

- Jeg har i lang tid abonneret på at holde ham tæt på i gruppe, fremfor at slås med ham udenfor, men vi er nok ved at være kommet dertil, hvor vi skal tage det næste skridt, siger Søren Pape Poulsen.

Ungarns premierminister Viktor Orbán og hans parti Fidesz' fremtid i EPP diskuteres. (Foto: BERNADETT SZABO © Scanpix)

12 dage til endelig afgørelse

Den 20. marts er der planlagt en afstemning om Fidesz' fremtid i EPP.

- Jeg tror, det ser lidt mørkt ud for Orbán lige nu, og jeg tror, han skal øve sig på nogle rigtig gode forklaringer, siger Søren Pape Poulsen.

Tyske Manfred Weber, der er formand for EPP-gruppen, har flere gange kritiseret Orbán, men har indtil videre afvist at suspendere ham.

- Alle muligheder er på bordet. Jeg forventer, at han undskylder og stopper kampagnen (mod Kommissionsformanden Juncker, red.), siger Manfred Weber til det tyske magasin Der Spiegel.

Fidesz står ifølge en meningsmåling til at få 53 procent af stemmerne ved det kommende valg til Europa-Parlamentet i maj. Det vil udløse 13 mandater.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk