Par mistænkt for dronekaos er blevet løsladt

De er ikke længere under mistanke for ulovligt at have fløjet droner over Gatwick-lufthavnen.

Flyene kan nu igen lette og lande fra Gatwick-lufthavnen ved London. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Et par, der i går blev anholdt, mistænkt for at stå bag flere ulovlige droneflyvninger over Gatwick-lufthavnen ved London, er blevet løsladt igen.

Det oplyser Sussex Politi ifølge BBC.

Parret - en 47-årig mand og en 54-årig kvinde - er blevet løsladt, uden at der er blevet rejst sigtelser, og de er ikke længere under mistanke for at have stået bag droneflyvningerne, der tidligere på ugen fik lufthavnen til at indstille alle flyvninger i 36 timer.

- De har begge samarbejdet fuldt og helt med vores efterforskere, og jeg er overbevist om, at de ikke har stået bag drone-hændelserne i Gatwick, siger vicepolitiinspektør Jason Tingley og understreger, at efterforskningen fortsætter.

Belønning på 50.000 pund

Gatwick-ufthavnen, der er Storbritanniens næsttravleste, blev af flere omgange lukket mellem onsdag og fredag på grund af en eller flere droner, der bevægede sig i luftrummet over området.

Ifølge politiet blev der iagttaget 50 droneflyvninger over landingspladsen, hvor et potentielt sammenstød med et fly under landing eller afgang kunne have været katastrofalt.

Over 100.000 passagerer blev berørt af aflyste afgange, og lufthavnens administrerende direktør, Stewart Wingate, sagde tidligere på ugen til avisen The Guardian, at man har været udsat for et målrettet angreb, som har haft til formål at lukke lufthavnen og skabe maksimalt kaos op til jul.

Lufthavnens ledelse har udlovet en belønning på 50.000 britiske pund - knap 414.000 danske kroner - til folk, der kan lede dem på sporet af, hvem der stod bag de ulovlige droneflyvninger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk