Paradisets Have i Cornwall

Tilbagegangen er vendt til fremgang i Britiske Cornwall. Verdens største botaniske have i verdens største drivhuse har skaffet job og vækst i regionen

En enkelt ildsjæl har reddet en hel region fra forfald. DR har mødt manden der skabte verdens største botaniske have i Cornwall.

I Cornwall i det sydvestlige England ligger en have - Paradisets Have.

For få år siden så fremtiden dyster ud i dette yderområde af Storbritannien. Nedlagte miner, arbejdsløshed og en gammeldags turistindustri, der ikke kunne trække folk til området.

Fik området til at blomstre

Men en enkelt ildsjæl har reddet regionen fra forfaldet. DR har mødt manden med den gode ide, der har fået Cornwall til at blomstre. I bogstaveligste forstand.

- Jeg har brugt et år på at finde det bedst mulige sted til mit projekt, og det er lige her, fortæller direktør Tim Smit om "The Eden Project".

I Cornwalls åbne lergrave, der engang holdt liv i papirindustri og pottemageri har Tim Smit lavet verdens største botaniske have i verdens største drivhuse.

Her tilbydes de besøgende en tur til troperne eller en rejse rundt i middelhavets planteliv - midt i et forfrossent hjørne af Sydvestengland.

Millioner af besøgende

Det var svært at få job i området, og selvom regionen altid har været forbundet med turisme var alting blevet gammelt og forfaldent.

- Før kom folk hertil for at nyde de fantastiske strande vi har her. Men det hele var meget slidt, hotellerne havde dårlige senge og maden der blev serveret her var dårlig. Det hele var forkert, siger Tim Smit.

Nu er tilbagegangen vendt til fremgang i Cornwall, og siden projektets start i 2001 har tolv millioner turister besøgt stedet.

Det har skabt en omsætning på over en milliard britiske pund.

- Vi vidste at dette skulle være verdens største sted, for hvem har lyst til at besøge verdens næststørste, spørger Tim Smit.