Paris-gerningsmand tier for tredje gang

Ifølge Salah Abdeslams forsvarer ligger "frustration" over at være overvåget døgnet rundt til grund for tavsheden.

Salah Abdeslam ankommer til retten i Paris tidligere i dag. (Foto: © Philippe Wojazer, Scanpix)

Salah Abdeslam, den sidste overlevende gerningsmand fra terrorangrebet i Paris i november sidste år, har i dag endnu en gang valgt ikke at udtale sig til en dommer.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Det er tredje gang, at den 26-årige Abdeslam nægter at udtale sig, siden han blev anholdt i Bruxelles i marts tidligere i år. Første gang var ved et retsmøde i maj, og ved et retsmøde i juli nægtede han helt at møde op.

Som det også var tilfældet ved de tidligere møder, er grunden til stilheden Abdeslams utilfredshed med, at hans celle i fængslet Fleury-Merogis i Frankrig er under konstant overvågning. Det bekræfter hans forsvarer, Frank Berton, overfor AP.

Ville gerne snakke

Berton har tidligere argumenteret for, at overvågningen af cellen kan medføre alvorlig psykologisk skade, men en dommer afviste i maj måned at fjerne kameraerne, da de er nødvendige for at sikre, at den indsatte ikke begår selvmord.

Abdeslam havde ellers givet udtryk for, at han gerne ville fortælle, hvordan han blev radikaliseret og om sin rolle i terrorangrebet i Paris den 13. november sidste år, hvor 130 personer blev dræbt.

Abdeslams rolle i Paris-angrebene er fortsat uvis, men ifølge den franske statsanklager var den 26-årige belgier iført et bombebælte, men af uvisse årsager opgav han sit ærinde og stak af.

Sagen kort

  • Salah Abdeslam var én blandt otte gerningsmænd bag angrebet i Paris 13. november 2015.

  • Samtlige af de resterende gerningsmænd døde under og efter angrebene - enten af egne bomber eller af skud fra politiet.

  • 130 mennesker blev dræbt, da gerningsmændene åbnede ild og detonerede selvmordsbomber flere steder rundt omkring i den franske hovedstad.

  • Værst gik det ud over publikum på spillestedet Bataclan, der den aften var til koncert med den amerikanske rockgruppe Eagles of Death Metal 89 blev dræbt alene på Bataclan.

  • Salah Abdeslam formåede at undslippe politiet i fire måneder, inden han blev pågrebet af belgisk politi i Bruxelles-forstaden Molenbeek, hvor han er vokset op.

  • Han blev efterfølgende udleveret til retsforfølgelse i Frankrig.

  • Salah Abdeslam er sigtet for terrordrab.