Paris ramt af voldsomt regnvejr: 'Det var totalt dommedag'

Frankrig er ramt af voldsomme uvejr. Onsdag kan enkelte steder få over 100 millimeter regn.

Frankrig er ramt af voldsomme uvejr efter flere måneder med tørke med udtørrede flodbredder til følge.

I går ved 19-tiden ramte regnen Paris. Den franske hovedstad fik op til 46 millimeter regn på mindre end en time og kraftig blæst, der lagde de parisiske fortovscafeer og metrostationerne under vand.

Ifølge La Chaîne Météo, der laver vejr-tv i Frankrig, har det ikke regnet så kraftigt i Paris i løbet af 24 timer siden 2018.

På togstationen Marne-la-Vallée Chessy nær Disneyland i det østlige Paris regnede det kraftigt:

Vindstyrken nåede op på 104 kilometer i timen, hvilket fik massive grene fra træerne til at falde ned på boulevarder og gader.

- Det var totalt dommedag, lød det fra BFMTV's rapporter, som sent i går var taget ud på en af gaderne langs Seinen, hvor store dele af et træ var blæst omkuld.

En optagelse viser her, hvor kraftig regnen var i Paris:

Vandet strømmede ind i en bus

Selskabet RATP, der står for metro- og buskørslen i Paris, fortalte i går, at flere metrostationer var blevet oversvømmet. Selv en bus, der befandt sig et lavt, uheldigt sted i den sydlige del af byen, blev også ramt af oversvømmelse. Her væltede vandet ind ad dørene, så passagererne måtte sætte fødderne op på sæderne for at kunne holde dem tørre.

- Det var uhyggeligt. Vi så vandet løb ind, men vi var ikke sikre på, at vi kunne komme ud, fortæller France 24-journalisten Lauren Bain, der var med i bussen til mediet.

Hun optog selv hændelsen og har lagt en video ud på Twitter, hvor man kan se, hvordan vandet væltede ind.

Taget blæser her af en bygning i Paris:

Vandstanden i floden Seinen, der løber igennem Paris, steg ifølge BFMTV som følge af gårsdagens regnvejr med 35 centimeter.

Risiko for voldsom regn onsdag

Selvom pariserne fik noget af en skylle i går, så er der mere regn på vej til franskmændene.

I den sydfranske by Montpellier var der også uvejr tirsdag. Er er det et lyn, der ses ved en beboelsesejendom i byen, der ligger ud til Middelhavet. (Foto: Pascal GUYOT © Ritzau Scanpix)

Flere områder ud til Middelhavet i den sydlige del melder om meget ustabil luft og dermed også stor risiko for voldsomme byger og kraftige storme. Ifølge BFMTV kan der falde mellem 100 og 150 millimeter alene onsdag eftermiddag med risiko for oversvømmelser.

Det vilde vejr menes at skyldes det, de franske medier kalder middelhavsepisoderne. De sker, når det varme vand fra Middelhavet fordamper og ryger op i atmosfæren, hvor det møder den kolde luft. Samtidig gør alperne, at den fugtige, varme havluft presses endnu højere op, hvilket gør bygerne kraftigere.

Flere steder i Frankrig har der ellers været mangel på drikkevand på grund af tørken. Enkelte franskmænd i den sydøstlige del af landet har måttet hente drikkevand i plastdunke fra lastbiler, fordi der ikke var vand hanerne.

En del af regnen havnede i sidste ende nede på sporene i Paris' metro, hvor musene angiveligt har fået travlt med at komme væk. Billedet er taget af Mathilde Bouchoux Vedel og er udsendt Ritzau/Scanpix. (Foto: MATHILDE BOUCHOUX VEDEL © Ritzau Scanpix)