Passager muligvis bag brand på DFDS-færge

Færgen med næsten 1000 passagerer var på vej til Holland fra Newcastle, da der udbrød brand i kabine.

MS King Seaways var på vej fra Newcastle i det nordøstlige England til den hollandske kystby Ijmuiden, da branden brød ud. Skibet vendte om og ankom til Newcastle igen ved femtiden søndag morgen (© DFDS)

En brand ramte sent lørdag aften en passagerfærge ud for den engelske østkyst. Færgen ejes af det danske rederi DFDS.En person, som mistænkes for at være skyld i branden, er blevet tilbageholdt af besætningen på skibet.

- Lidt før klokken 23 udbrød der brand i en passagerkabine. Den blev ret hurtigt slukket af besætningen. Men der udviklede sig en del røg, og flere passagerer og medlemmer af besætningen er blevet tjekket for røgskader, siger Gert Jakobsen, kommunikationschef hos DFDS, til Ritzau.18 undersøgt for røgforgiftning- Der er en læge om bord, og så er der kommet endnu en læge fra den britiske redningstjeneste. 18 personer er blevet undersøgt for røgforgiftning, fortæller han.Syv personer - seks besætningsmedlemmer og en enkelt passager - er så medtagede af røgen, at de med helikoptere er blevet fløjet i land for at blive behandlet, oplyser den britiske kystvagt.Færgen, MS King Seaways, var på vej fra Newcastle i det nordøstlige England til den hollandske kystby Ijmuiden.Var du om bord på MS King Seaways under redningsaktionen? Så skriv til dr.dk på 1212@dr.dk

Siden marinetraffic.com følger færgeruter. Her er MS King Seaways sidste afbrudte sejltur også registreret - den var på vej fra Newcastle i det nordøstlige England til den hollandske kystby Ijmuiden. Knap 50 kilometer fra kysten, lidt nord for flodudmundingen Humber i Yorkshire, brød branden brød ud, og færgen returnerede til Newcastle. (Foto: www.marinetraffic.com)

50 km fra kystenDen befandt sig knap 50 kilometer fra kysten, lidt nord for flodudmundingen Humber i Yorkshire, da branden brød ud.Ifølge britisk politi er en passager under mistanke for at være skyld i branden.- Men det er uklart, om branden i kabinen er påsat med vilje eller ved et uheld, siger Andrew Dixon fra politiet i Humberside.Britisk luftvåbenDer var 946 passagerer samt 127 besætningsmedlemmer om bord på færgen.- Færgen er nu vendt om, og ventes at ankomme til Newcastle cirka klokken fem søndag morgen, siger Gert Jakobsen.Helikoptere fra det britiske luftvåben, RAF deltager i redningsaktionen.- Heldigvis er vejret i området godt. Så der har ikke været nogen problemer ude i Nordsøen i nat. Det hele har fungeret, siger indsatsleder Dave Webster fra det britiske luftvåben til Sky News.Ingen skader af betydning - Redningsaktioner fra ethvert stort fartøj er altid krævende, men vi træner i det her hver dag, og det heldigvis næsten hverdagskost for mandskabet at udføre denne slags aktioner.Den store færge, der har plads til 1800 passagerer, har ikke fået nogen skader af betydning som følge af branden.- Årsagen til branden kender vi endnu ikke. Den skal undersøges af myndighederne, siger Gert Jakobsen fra DFDS. /ritzau/

Facebook
Twitter