Passagerfly med 157 om bord er styrtet ned i Etiopien

Et fly fra Ethiopian Airlines på vej til Nairobi er styrtet ned - ingen overlevende.

Et fly med 149 passagerer og otte besætningsmedlemmer fra Ethiopian Airlines på vej mod Kenyas hovedstad, Nairobi, er styrtet ned.

Ifølge det lokale statsmedie Ethiopian Broadcasting Service er der ingen overlevende. Samme medie oplyser ifølge Reuters, at der var passager fra 33 forskellige lande ombord på flyet.

Ifølge flyselskabet skete ulykken bare seks minutter efter, at flyet var lettet, kl. 8.44 lokal tid omkring Bishoftu.

Det forulykkede fly er et Boeing 737-800MAX.

Ethiopian Airlines' administrerende direktør Tewolde Gebremariam har på et pressemøde beklaget ulykken og udtrykt sin sympati med de efterladte. Han har samtidig oplyst nationaliteterne på dødsofrene i flystyrtet.

Tewolde Gebremariam fortæller, at 32 kenyanere, ni etiopiere, 18 canadiere, otte amerikanere, otte kinesere, otte italienere, syv briter, syv franskmænd, seks egyptere, fem hollændere, fire indere og fire slovakker er omkommet.

Derudover er altså tre svenskere og en nordmand omkommet. Også to spaniere, tre russere, to marokkanere, to polakker og to israelere er døde i styrtet.

Belgien, Indonesien, Somalia, Serbien, Togo, Mozambique, Rwanda, Sudan, Uganda og Yemen skulle alle have haft en statsborger om bord på det forulykkede fly.

Fire personer, der rejste på FN-pas, men hvis nationalitet endnu er ukendt, er desuden omkommet.

Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke pt. modtaget oplysninger om danskere ombord på det forulykkede fly i Etiopien, oplyser de til DR. Ambassaden i Addis Ababa er i tæt dialog med de etiopiske myndigheder vedrørende flystyrtet, siger vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice.

Der er ingen overlevende efter flystyrtet. Tre svenskere og en nordmand er blandt de omkomne. (Foto: MICHAEL TEWELDE © Scanpix)

'Ustabil fart'

Nyhedsbureauet skriver, at Etiopiens premierministers kontor via sin Twitter-profil allerede har sendt kondolencer.

- Premierministerens kontor, på vegne af regeringen og folket, vil gerne udtrykke sin dybe kondolence til de familier, der har mistet deres elskede på Ethiopian Airlines Boeing 737, skriver premierministerens kontor.

Ifølge Reuters har den svenske flyovervågnings-hjemmeside Flightradar24 med udgangspunkt i sine data konstateret, at det forulykkede fly havde 'en ustabil horisontal fart efter afgangen' - altså med andre ord, at flyet ikke kunne opnå den forventede fart, da man forsøgte at lette.

Ifølge Flightradar24 er der tale om et fly, som første gang var på vingerne oktober 2018.

Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke pt. modtaget oplysninger om danskere ombord på det forulykkede fly i Etiopien, oplyser de til DR. Ambassaden i Addis Ababa er i tæt dialog med de etiopiske myndigheder vedrørende flystyrtet, siger vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice.

Den administrerende direktør for Ethiopian Airlines, der har ry for at være et af Afrikas bedste luftfartsselskaber, har nu selv været på ulykkesstedet. Han udtrykker sin sympati og kondolerer overfor de efterladte i et tweet, som selskabet har lagt ud.

/ritzau/DR Nyheder/