Pave Frans gør klar til at indtage Instagram

Det katolske overhoved vil bruge det sociale medie til at udbrede det katolske budskab til yngre generationer.

Pave Frans er snart at finde på Instagram under navnet 'Franciscus'. (Foto: ALESSANDRO DI MEO © Scanpix)

Fra på lørdag vil det være muligt at følge Pave Frans under brugernavnet 'Franciscus' på lige fod med Kim Kardashian og Justin Bieber på Instagram.

Det bekræfter Vatikanet over for nyhedsbureauet AFP.

Paven har sat datoen for sin debut på det sociale medie til lørdag den 19. marts, da det på den dato er præcis tre år siden, han blev indsat som religiøst overhoved for verdens 1,2 milliarder katolikker.

Paven entre på Instagram er seneste tiltag i Vatikanets mediestrategi, der er designet til at sikre, at pavens budskab når så mange som muligt rundt om i verden - med fokus på den yngre generation.

Vatikanets mediestrategi udarbejdes blandt andet af danske Morten Albæk, der som partner i investeringsselskabet Voluntas og tidligere kommunikationsdirektør i Vestas, er en del af Vatikanets råd for kunst og teknologi.

Pave Frans er allerede en veteran på Twitter, hvor han under navnet 'Pontifex' tweeter på ni forskellige sprog. Hans engelsksprogede profil har knap ni millioner følgere, mens hans spansksprogede ditto har mere end 11 millioner følgere.

I starten af året begyndte Vatikanet også at udsende pavens månedlige 'intentioner'- fælles bøn – på YouTube.