Paven gav Putin en fredsengel: Sørg for freden i Ukraine

Putin besøgte Pave Frans i Vatikanet - og den russiske leder fik et ord med på vejen om Ukraine.

Paven og Putin talte blandt andet om konflikten i Ukraine under et møde i Vatikanet. (Foto: © GREGORIO BORGIA, Scanpix)

Pave Frans opfordrer Vladimir Putin til at gøre en "oprigtig og stor indsats for at opnå fred" i Ukraine.

Den russiske leder besøgte Vatikanet og samtalen kom blandt andet til at dreje sig om konflikten i Ukraine.

- Det er englen, der vinder alle krige og taler om solidaritet mellem alle folk, sagde paven til den russiske præsident, hvorefter han forærede Putin en medaljon med en "fredsengel".

Opbakning til Minsk-aftale

Paven og Putin mødtes i 50 minutter, og det fremgår af en erklæring fra Vatikanet, at de enedes om at skabe et bedre klima for dialog og at gennemføre Minsk-fredsaftalen fra februar, der blev indgået i den hviderussiske hovedstad.

Minsk-aftalen indebærer i første række, at de prorussiske separatister i Ukraine og den ukrainske hær skal respektere en våbenhvile.

Putin: Lemp sanktionerne

Tidligere på dagen mødtes Putin med Italiens premierminister, Matteo Renzi. Her forsøgte Putin at få Renzis støtte til at at lempe eller ophæve de sanktioner, som EU har indført over for Rusland.

Sanktionerne blev som gengæld for Ruslands militære støtte til de separatisterne i Ukraine og for annekteringen af den ukrainske halvø Krim sidste år.

Men Renzi viste ikke mange tegn på at ville bryde det vestlige sammenhold mod Rusland, selv om Italien regnes for et af de lande i EU, der er mest forbeholden over for sanktionerne.

/ritzau/Reuters