Paven: Min afgang er for kirkens bedste

Pave Benedikt XVI bliver hyldet under sin første offentlige optræden siden meddelelsen om sin afgang.

Paven blev modtaget af stor jubel fra de mange, der var mødt op i Peterskirken i Rom askeonsdag. (© Scanpix)

Pave Benedikt XVI får en ekstatisk velkomst i Vatikanet, da han onsdag viser sig for første gang siden meddelelsen om sin afgang

- Jeg har taget min afgang for kirkens bedste, siger paven til omkring 8000 tilhørere.

Under sin ugentlige audiens takker katolikkernes overhoved for de mange varme tanker, som paven har modtaget, siden han for nylig højst overraskende annoncerede sin afsked.

- Tak for jeres kærlighed og bønner, som I har givet mig. Fortsæt med at bede for mig, for kirken og for den kommende pave, siger pave Benedikt XVI til de tusindvis af pilgrimme.

Senere onsdag vil pave Benedikt XVI afholde en askeonsdag-messe. Efter planen skulle den være holdt i en lille kirke i Rom, men nu er messen blevet flyttet til Peterskirken, så flere mennesker kan deltage.

Messe er flyttet

Pave Benedikt XVI overraskede alt og alle, da han mandag i en tale i Vatikanet på latin bebudede, at han træder tilbage. Selv den nærmeste inderkreds var ikke klar over den 85-årige paves planer om at gå på pension 28. februar.

Efter sin afgang vil den tidligere pave flytte til en sommerresidens Castel Gandolfo nær Rom. Herefter vil han bosætte sig i et kloster på vatikansk grund, som først skal renoveres. Her vil paven ifølge sin talsmand bruge sin pensionisttilværelse på bøn og meditation.

/ritzau/AFP