Paven opfordrer Europas kirker til at huse migranter

Pave Frans opfordrer europæiske menigheder til at tage imod hver én migrantfamilie for at vise solidaritet.

Pavens opfordring kom efter den almindelige søndagsprædiken. (Foto: © Filippo MONTEFORTE, Scanpix)

Den katolske kirkes overhoved, pave Frans i Vatikanet, opfordrer de kristne europæiske kirkesamfund til at give en hånd for at afhjælpe krisen med de mange tusinde migranter, der søger mod Europa.

Efter sin almindelige prædiken søndag siger paven, at hvert kloster, hvert kirkesamfund i Europa bør tage imod hver en familie.

- Jeg appellerer til alle kirker, religiøse samfund, hvert kloster i Europa til at tage en flygtningefamilie, siger pave Frans ifølge de internationale nyhedsbureauer.

Han tilføjer, at to kirkesamfund i Vatikanet i hjertet af Rom i de kommende dage vil tage imod hver én familie af flygtninge.

Kommer til Italien og Grækenland

Krisen med migranter, der strømmer til Europa, er taget til året igennem.

Migranterne kommer dels fra Tyrkiet og over havet til græske øer som Kos og Lesbos, dels over Middelhavet fra Libyen til Italien.

Italien har i mange måneder haft store problemer med de titusindvis af migranter, der kommer til Støvlelandet. De fleste rykker videre op i Europa mod blandt andet Tyskland og Sverige.

Politiker vendte kritik mod Vatikanet

Vatikanet har tidligere været ude med kritik af den måde, migranterne er blevet behandlet på.

- Jeg inviterer alle til at bede om tilgivelse for personer og institutioner, der lukker døren for disse folk, som søger en familie, som søger beskyttelse, lød det den 17. juni fra pave Frans.

Det fik Matteo Salvini, leder af Italiens højreorienterede parti Liga Nord, på tæerne. Han skød igen mod det religiøse overhoved i Vatikanet og spurgte:

- Bare af nysgerrighed, hvor mange migranter er der i Vatikanstaten?

/ritzau/