Paven: Præster kan tilgive kvinder der har fået abort

Abort er stadig en alvorlig synd understreger Pave Frans i et offentliggjort brev.

Kvinder, der har fået foretaget en abort kan nu blive tilgivet for deres synd, har Pave Frans bestemt. (Foto: Tiziana Fabi © Scanpix)

Katolske præster vil fremover kunne give syndsforladelse til kvinder, der har valgt at få en abort.

Det meddeler Pave Frans i et brev, der blev offentliggjort i dag, skriver CNN.

- Jeg ønsker at gentage så tydeligt som jeg kan, at abort er en alvorlig synd, fordi det sætter en stopper for et uskyldigt liv. Samtidig kan og må jeg dog konstatere, at der ikke findes den synd, som Guds nåde ikke kan nå eller fjerne, når et angrende hjerte søger at blive forsonet med Faderen, skriver paven i brevet.

Pave Frans fortsætter sit brev med at skrive, at han hermed giver enhver præst tilladelse til at give alle dem, der har begået den synd at gennemføre en abort, syndsforladelse.

Meldingen kommer efter, at Pave Frans sidste år gav alle kvinder mulighed for at søge syndsforladelse i et helligt år.

Den deadline udløb dog i går – d. 20. november – men nu har paven altså valgt at gøre det til en fast del af præsternes muligheder.

Abort er tidligere blevet set som en så alvorlig synd af den katolske kirke, at det medførte en ekskommunikation – altså en udelukkelse fra kirken.

Den samme straf gjaldt medlemmer af kirken, som udførte en abort, men om muligheden for at få syndsforladelse også gælder for dem, som udfører aborten, melder historien endnu ikke noget om.

Facebook
Twitter