Paven sammenligner abort med lejemord

Abort-diskussionen raser i USA, og imens fordømmer paven aborter, uanset grunden.

Paven går - igen - til kamp mod abort. Arkivfoto. (Foto: pool © Scanpix)

Abort kan aldrig tolereres. Heller ikke hvis fosteret lider af alvorlige sygdomme eller står til at dø ved fødslen.

Det siger pave Frans i dag på en antiabort-konference, der blev afholdt i Vatikanet, ifølge nyhedsbureauet AP.

Han siger, at abort slet ikke er et religiøst spørgsmål, men et menneskeligt spørgsmål.

- Er det lovligt at smide et liv væk for at løse et problem? Er det lovligt at hyre en lejemorder for at løse et problem? spørger paven retorisk på konferencen.

Han opfrodrer læger og præster til at støtte familier til at gennemføre graviditeter, også når fostrene med stor sandsynlighed vil dø.

Han fordømmer samtidig aborter, der er baseret på test under graviditeten, og siger, at et menneske "aldrig er inkombatibel med liv".

Abort-diskussionen raser

Ifølge paven skal syge fostre i stedet have medicinsk behandling, også selv om fostret står til at dø. For forældrenes skyld.

- At behandle de her børn hjælper forældre med at sørge og ikke kun tænke på det som et tab, men som et skridt på en vej, man tager sammen, siger han.

Den hårde udmelding fra paven kommer, mens abortdiskussionen raser i USA. Her har flere stater for nylig indført strenge abortlove, der forbyder aborter, medmindre der er livsfare forbundet med at gennemføre graviditeten.

Flere steder i USA har der været protester mod de stramninger mod abort, der er vedtaget i flere stater i landet. (Foto: SHAWN THEW © Scanpix)

Paven har tidligere markeret sig som hård abortmodstander. Sidste år kaldte han blandt andet aborter en del af en usund "smid væk-kultur" og sammenlignede det med raceudskillelsen under holocaust.

- Jeg siger det med smerte. I det sidste århundrede blev hele verden skandaliseret af det, nazisterne gjorde for at forfølge racens renhed. I dag gør vi det samme - med hvide handsker på, sagde paven dengang.

Det er heller ikke første gang, han bruger sammenligningen med lejemordere. Det gjorde han også tilbage i oktober sidste år.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk