Pavens begravelse slut

Begravelsesceremonien for pave Johannes Paul II sluttede kort efter klokken 13.00 med klapsalver fra den store forsamling af pilgrimme og statsledere, der var forsamlet på Peterspladsen i Rom.

Begravelsesceremonien for pave Johannes Paul II sluttede kortefter klokken 13.00 med klapsalver fra den store forsamling afpilgrimme og statsledere, der var forsamlet på Peterspladsen iRom.

Klapsalverne brød ud, da kisten med paven blev båret ind iPeterskirken, hvor den katolske kirkes overhoved skal stedes tilhvile i krypten.

12 bærere

Begravelsesceremonien begyndte klokken 10.00, hvor 12 bærere barden afdøde pave ud af Peterskirken i en cedertræskiste.

Det skete til lyden af klapsalver, som er et italiensk udtrykfor respekt, fra de enorme mængder af pilgrimme og prominentegæster, der var samlet på Peterspladsen.

Paven der genrejste pavedømmetI 26 årstyrede han enevældigt verdens største trossamfundTEMA om Johannes Paul II

- Vores hjerter er fyldt med tristhed, men samtidig med etglædefyldt håb. Kære brødre og søstre, der er forsamlet her påPeterspladsen, alle hilser jeg hjerteligt velkommen ikardinalkollegiets navn, sagde den tyske kardinal Joseph Ratzingeri starten af sin prædiken.

En million på Peterspladsen

Hele ceremonien blev fulgt tæt af folk på den tætpakkedePetersplads. Det italienske nyhedsbureau Ansa anslår, at omkring enmillion mennesker var forsamlet på og omkring Peterspladsen.

Og dem, der ikke kunne være med på Peterspladsen, kunne følgemed på i alt 27 gigantiske fjernsynsskærme, som var blevet opsatrundt om i den italienske hovedstad.

I alt omkring to millioner pilgrimme er de seneste dagevalfartet til Rom for at være til stede ved begravelsen af denkatolske kirkes overhoved.

Se gæstelistenSe listenover gæster til pavebegravelsen.Gæsteliste

Fire konger og fem dronninger

Desuden deltog fire konger, fem dronninger og mindst 70 præsidentereller premierministre deltager i begravelsen.

Det er den største forsamling af statsoverhoveder sidenindsættelsen af Sydafrikas første sorte præsident, Nelson Mandela,i 1994.

Fra dansk side deltog dronning Margrethe, prins Henrik ogstatsminister Anders Fogh Rasmussen i fredagens begravelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk