Pence forsvarer Trumps trussel om militær indgriben i Venezuela

USA’s vicepræsident foretrækker en fredelig løsning i Venezuela, men bakker Trumps udtalelser op.

Hverken USA’s præsident Donald Trump eller vicepræsident Mike Pence vil lade Venezuela ende i diktatur.

Det står klart, efter Mike Pences besøg i nabolandet Colombia i weekenden, hvor han forsvarede Donald Trumps udtalelser om, at han ikke ville udelukke muligheden for en militær løsning i Venezuela.

Pence lagde dog vægt på, at en fredelig løsning er at foretrække, og at USA vil benytte sin "fulde økonomiske og diplomatiske vægt for at hjælpe med at genoprette demokrati i Venezuela". Det skriver BBC og CNBC.

Fredag udtalte Trump til journalister, der var mødt op ved hans golfklub i New Jersey:

- Venezuela er ikke langt væk, og folk lider, og de dør. Vi har mange muligheder angående Venezuela, inklusiv en mulig militær løsning, hvis det er nødvendigt.

Ifølge vicepræsident Mike Pence viste Trump med udtalelserne "sin beslutning om ikke at stå til og lade en nabo kollapse ind i diktatur".

Præsidentsøn truer Trump

Trumps udtalelser om, at en militær løsning kan være nødvendig i Venezuela,har ifølge CNN ophidset Nicolás Maduro Guerra, søn af Venezuelas præsident Nicolas Maduro.

Han truede i weekenden Trump gennem Venezuelas statslige medier, men lod dog til at glemme, at Det Hvide Hus befinder sig i Washington:

- Hvis det utænkelige sker, at hjemlandet bliver tilsmudset, vil riflerne ankomme til New York. Mr. Trump, vi vil ankomme og overtage Det Hvide Hus, lød det fra Nicolás Maduro Guerra.

USA sanktionerer mod Venezuela

Venezuelas præsident Nicolas Maduro rakte i sidste uge hånden ud efter Donald Trump og bad om at komme i telefonisk kontakt med USA’s præsident. En anmodning, som imidlertid blev afvist af Det Hvide Hus.

Trumps regering har indført en række sanktioner mod Maduro og nogle af hans nærmeste støtter, efter Venezuelas omstridte valg til forfatningsrådet, som fandt sted i slutningen af sidste måned.

Samtlige kandidater til det 545 mand store råd var Maduros støtter eller partifæller, fordi oppositionen boykottede afstemningen.

Mindst 120 mennesker er døde i Venezuela i forbindelse med demonstrationer mod præsident Maduros regering, som har præget landet siden april. Landet plages desuden af fattigdom samt mangel på fødevarer, medicin og andre basisvarer.

Facebook
Twitter