Pensions-boss: Vigtigt at private og stater kæmper sammen i klimakampen

Der skal private milliarder til, hvis klimaforandringerne skal bekæmpes.

Kloden bliver varmere og varmere på grund af klimaforandringerne. (Foto: Stephane Mahe © Scanpix)

Verdens stater kan umuligt bekæmpe klimaforandringerne alene.

Derfor er det nødvendigt, at de arbejder sammen med private investorer som pensionskasser, hvis de skal prøve at tøjle den globale opvarmning.

Det siger Torben Möger Pedersen, der er administrerende direktør for PensionDanmark.

- Klimaopgaven er for stor til, at staterne alene kan løfte den. Derfor skal vi også hjælpe til, siger han.

Tidligere på dagen præsenterede Danmark og de andre nordiske lande sammen med blandt andre PensionDanmark og PKA en fælleserklæring på klimatopmødet i Paris.

Målet er, at staterne og den private sektor i fællesskab skal sikre flere penge til klimaet. Det skal blandt andet ske ved, at der skal skabes stabile og forudsigelige investeringsvilkår for private investorer som pensionskasserne, der ligger inde med milliarder af investeringskroner.

- Staterne har mulighed for at håndtere forskellige former for politiske risici i de lande, man investerer i, som de private investorer ikke kan, siger Torben Möger Pedersen.

- Vi sørger for at investeringerne kommer op på et niveau, hvor det batter. Staterne sørger omvendt for at bringer risiciene ned på et niveau, hvor vi kan være med. Så det er et godt match, tilføjer han.

Danmark har allerede Klimainvesteringsfonden på 1,3 milliarder kroner, som pensionskasserne også har været med til at bidrage til.

- Når det nu er alle de nordiske lande, der er med, kan vi få etableret nogle investeringssamarbejder, som er i en endnu større skala, siger Torben Möger Pedersen.

Facebook
Twitter