Pentagon advarer Nordkorea mod atomtrusler

Nordkoreas ulovlige våbenprogram udgør en klar trussel, lyder det fra USA’s forsvarsministerium.

Tidligere på måneden fremviste Nordkorea nogle af landets våben ved en stor ceremoni i landets hovedstad. (Foto: how hwee young © Scanpix)

Nordkoreas atomprogram har været en varm kartoffel de seneste måneder.

Landet har både udført en missiltest, fremvist deres våben ved en stor parade og senest har de advaret Australien om et muligt atomangreb.

Det får ifølge CNN nu USA’s forsvarsministerium, Pentagon, til at tage skarp afstand til landets foretagender.

- Nordkoreas ulovlige våbenprogram repræsenterer en klar og alvorlig trussel mod USA’s nationale sikkerhed, siger Pentagons talsmand, Gary Ross.

Han har derfor et klart ønske til Nordkorea fremover:

- Vi opfordrer til, at Nordkorea holder sig fra provokerende og destabiliserende handlinger og retorik. Vi opfordrer til, at de tager et strategisk valg om at opfylde deres internationale forpligtelser og vender tilbage til en seriøs samtale, siger Gary Ross.

Udtalelserne kommer i kølvandet på Nordkoreas trussel om at ville sænke den flådeenhed, som USA vil sende til det farvand, som ligger mellem Japan og den koreanske halvø. Flådeenheden har til formål at sende et stærkt signal til Nordkorea fra USA.

Nordkoreas trussel blev fremsagt i en leder i en af landets aviser. Her kunne man læse, hvordan landet ville illustrere sine militære kræfter ved at sænke den amerikanske flådeenhed ved et enkelt angreb.

Facebook
Twitter