Persson: Anna Lindhs død stadig uvirkelig

- Jeg mistede min kærlighed til politik og til det job, som jeg har, da Anna Lindh blev stukket ned, sagde Sveriges statsminister på årsdagen for hendes død.

Drabet på den svenske udenrigsminister Anna Lindh for et årsiden synes stadig "uvirkeligt", sagde landets statsminister, GöranPersson, lørdag, da han mindedes sin partifælle på årsdagen forhendes død.

- Det synes stadig uvirkeligt. Det er den følelse, som jeg harhaft hele tiden, sagde Persson ved Lindhs grav, hvor der blev lagtblomster dagen igennem.

- Jeg mistede min kærlighed til politik og til det job, som jeghar, da Lindh blev stukket gentagne gange i armene, i brystet ogmaven, da hun var ude at shoppe med en veninde og uden livvagt,sagde Persson om knivoverfaldet i stormagasinet NK i Stockholm den10. september 2003. Anna Lindh døde næste morgen.

- Jeg var deprimeret, tilføjede Persson, der gjorde det klart,at årsdagen var svær at komme igennem, fordi den bragte så mangefølelser til live igen.

Fredrik Smids, en 24-årig butiksekspedent, der lagde en rose pågraven, sagde, at han ønskede at ære Lindhs minde, og at han tænktepå hendes familie - hendes to sønner.

- Alt, hvad hun sagde, blev tillagt betydning. Vi troede, at hunskulle være vor næste statsminister, sagde han.

Facebook
Twitter