Perus ekspræsident dømt for korruption

Perus tidligere præsident Alberto Fujimori får seks års fængsel for korruption. I forvejen er han idømt 25 års fængsel for at krænke menneskerettighederne.

Den nu 71-årige Alberto Fujimori var præsident i Peru fra 1990 til 2000. (Foto: HO © Scanpix)

Perus tidligere præsident, Alberto Fujimori, skal seks år i fængsel for korruption.

Fujimori har op til mandagens dom tilstået at have betalt bestikkelse til politikere og mediefolk. Han har samtidig erkendt, at han har aflyttet politikere, journalister og erhvervsfolk.

Dødspatruljer og bortførelser

Den 71-årige Fujimori står i forvejen til en langs fængselsstraf. Han blev i april i år idømt 25 års fængsel for at have tilladt militære dødspatruljer og bortførelser under sin regeringstid i 1990'erne.

Ekspræsidenten er blandt andet dømt for at have holdt hånden over en militær dødspatrulje i de mørkeste dage under Perus kamp mod venstreorienterede oprørere.

Fjerde retssag

Den igangværende retssag mod Fujimori er den fjerde og sidste. Han afsoner også en dom på seks års fængsel fra en retssag, hvor ekspræsidenten blev kendt skyldig i magtmisbrug.

Fujimori sad ved magten i Peru fra 1990 til 2000, da han pludselig trådte tilbage og drog i eksil, fordi anklagerne om korruptionsskandaler og beskyldninger om magtmisbrug begyndte at komme frem.

I 2005 rejste han til Chile, der udleverede ham til Peru i 2007.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk