Planlagt mindemarch i Bruxelles i morgen bliver aflyst

Aflysningen kommer efter, at den belgiske indenrigsminister tidligere på dagen opfordrede folk til at droppe mindearrangementet.

Den belgiske indenrigsminister forstår godt, at folk vil give udtryk for deres følelser efter terrorangrebet i Bruxelles i tirsdags, men det kommer ikke til at ske i morgen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

En planlagt mindemarch for ofrene for tirsdagens terrorangreb i Bruxelles bliver nu aflyst af arrangørerne.

Det skriver det belgiske medie Le Soir.

Årsagen til aflysningen skal findes i den udmelding, som Belgiens indenrigsminister og borgmesteren i Bruxelles kom med ved et pressemøde tidligere på dagen.

Her opfordrede de folk til at holde sig væk fra det planlagte arrangement, så politiet kunne bruge kræfterne på terror-efterforskningen.

- Politiets kapacitet taget i betragtning, og fordi der er fokus på efterforskningen, opfordrer vi folk til ikke at demonstrere i morgen, lød det fra indenrigsminister Jan Jambon og Bruxelles-borgmester Yvan Mayeur ifølge Le Soir.

Demonstrationen "En march mod frygten" skulle have startet i morgen kl. 14 og gået fra Place de la Bourse til Gare du Nord i Bruxelles.

- Vi forstår fuldt, at folk gerne vil give udtryk for deres følelser, sagde indenrigsministeren ifølge AP ved pressemødet og lagde op til at holde marchen om et par uger.

Terrorangrebet ramte Bruxelles-lufthavnen Zaventem og en metrostation i byen. Det kostede 31 mennesker livet og sårede 300 personer.