Pølsemand overlevede: Var kun få centimeter fra lastbil

Lastbil bragede ind i stormagasin lige ved siden af pølsevogn. Pølsemand overlevede på et hængende hår.

På billedet er det tydeligt at se, hvor tæt på lastbilen er på pølsevognen. Pølsemanden er stadig chokeret, fortæller hans chef. (Foto: 30142 Tomas Oneborg/SvD/TT)

En pølsemand i Stockholm undslap døden med nød og næppe, da en lastbil i høj fart mejede folk ned under fredagens angreb.

Den kaprede lastbil standsede først efter 550 meter på gågaden Drottninggatan i Stockholm og endte i facaden på stormagasinet Åhléns.

Klods op af forretningen har pølsevognen stået i flere år. Og det fik flere bekymrede borgere til at spørge på de sociale medier, om pølsemanden var okay efter angrebet.

- Undskyld, men er der nogen, der ved, hvordan det gik med pølsemanden uden for Åhléns, skrev en bruger på Twitter i går.

Pølsemanden overlevede heldigvis, fortæller hans chef Peter Johansson til svenske SVT. Hans medarbejder har ikke selv fortalt om oplevelsen, fordi han er for rystet, siger Peter Johansson.

- Hvorfor klarede vi os? Det er helt utroligt. Det føles fantastisk at kunne tale med hinanden om, at vi lever, siger han til det svenske medie.

Pølsemanden var kun omkring fem centimeter fra døden, vurderer Peter Johansson.

- Jeg har sms'et med ham, og han har det lidt bedre nu, siger han om sin medarbejder.

Fire mennesker mistede livet, og 15 blev såret under angrebet. Første offer er blevet identificeret. Der er tale om en 11-årig pige, som var på vej for at mødes med sin mor, beretter svenske Expressen.

Politiet mener, de har anholdt den rette gerningsmand bag angrebet, men man har ikke udelukket, at flere gerningsmænd kan have været med.