Polens præsident: Obama har lovet mig at beskytte os mod Rusland

USAs præsident har lovet at beskytte landet mod en russisk invasion, siger Polens præsident.

Polens præsident Bronislaw Komorowski hævder, at USA vil beskytte Polen mod en russisk invasion. (Foto: © Bartlomiej Zborowski, Scanpix)

Frygten for det russiske militær har nu bredt sig fra Krim-halvøen og helt udenfor Ukraine.

Både Polen og Litauen har bedt Nato om beskyttelse mod en invasion fra deres naboland, Rusland, ved at benytte sig af en særlig artikel i Natos charter, der kan sikre de to lande diplomatisk.

Den polske præsident Bronislaw Komorowski har tidligere udtalt, at hans land 'føler sig truet af en potentiel russisk militær intervention' i nabolandet Ukraine, skriver warsawvioce.pl.

Men nu siger den polske præsident, at USA har lovet at beskytte Polen mod en militær invasion fra Rusland.

Obama giver løfte til Polens præsident

Ifølge det polske medie thenews.pl skulle løftet til Komorowski være givet af selveste USA's præsident Barack Obama i en telefonsamtale mellem de to statsledere søndag aften.

I samtalen lovede præsident Obama ifølge Komorowski at påtage sig ansvaret 'ugenkaldeligt for Polens sikkerhed, velvidende, at Polen ikke bare er naboland til Ukraine, men også til Rusland', siger han til thenews.pl.

Borgerkrig i Ukraine vil true Polen

Dermed ser det ud til, at Polen kan føle sig lidt mere trygge i forhold til truslen fra Ruslands militær. Det får dog ikke landets ledere til at skrue ned for retorikken.

Den polske ministerpræsident Donald Tusk udtaler således, at han frygter, at 'fortsat ustabilitet i Ukraine eller en borgerkrig vil skabe en større trussel mod Polen på lang sigt, da vi (Polen, red.) vil blive grænseland til et krigsterritorium', siger han til warsawvoice.pl.