Politi finder biograf-morders computer

FBI-folk skal nu undersøge en computer, som betjente har fundet i formodet massemorders lejlighed nær Denver.

Politiets teknikere har hele dagen undersøgt James Holmes' lejlighed. (Foto: Jeremy Papasso © Scanpix)

Amerikansk politi har fundet en computer tilhørende James Holmes, som anklages for at have myrdet 12 mennesker og såret 58 i en biograf i Colorado.

Dan Oates, politichef i Denver-forstaden Aurora, siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at man håber at finde afgørende spor om, hvordan Holmes planlagde massakren.

Computeren blev fundet i James Holmes' lejlighed, som politiet først fik adgang til, efter at bombeeksperter havde renset den for snubletråde og avancerede bomber. Tilsyneladende skulle politifolk dræbes af bomberne, hvis de trængte ind i lejligheden.

Undersøgelsen kan tage tid

- Jeg har fået at vide, at der var en computer inde i lejligheden, og med assistance fra Forbundspolitiet vil den nu blive undersøgt fra ende til anden, siger Dan Oates til tv-stationen CBS.

- Det vil muligvis tage lidt tid, så vi håber, at det vil give os nye oplysninger, siger politichefen.

Den 24-årige studerende Holmes blev anholdt fredag, efter at han angiveligt åbnede ild under en midnatsvisning af den ny Batman-film "The Dark Knight Rises" i en biograf i Aurora.

Den britiske avis The Guardian oplyser, at James Holmes stilles for en dommer mandag. Han havde tilsyneladende farvet sit hår rødt inden massakren og omtalte sig selv som "Jokeren", da han blev arresteret - en henvisning til serieheltens Batmans ærkefjende.

Sagen ventes at tage måneder

Holmes trængte ind i biografen iført sort, skudsikkert antræk og gasmaske.

Hans fremstilling i retten ventes at bliver kort. Anklagerne skal tage stilling til, om de vil kræve dødsstraf, mens forsvarerne må overveje, om de mener, at James Holmes mentalt er i stand til at gennemføre en retssag.

Sagen vil formentlig tage mange måneder, skriver The Guardian.

Inden massakren brugte James Holmes ifølge nye oplysninger mere end 15.000 dollar på at indkøbe 6000 skarpe skud og den skudsikre dragt, som dækkede ham fra top til tå, over nettet.

/ritzau/