Politi: Forgiftet par rørte ved 'kontamineret genstand'

De to forgiftede personer er fortsat indlagt og i kritisk tilstand.

Indbyggerne i Amesbury, som ligger 13 kilometer fra Salisbury, skal forberede sig på masser af politi og afskærmninger i den kommende tid, oplyser myndighederne. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)

Den mand og kvinde, som siden i lørdags har været i behandling for forgiftning med stoffet Novichok, er blevet syge efter at have rørt ved en genstand, der bar nervegiften.

Det oplyser politiet i Wiltshire ifølge Reuters.

- Efter flere tests af prøver fra patienterne, ved vi, at de er blevet udsat for nervegiften efter at have håndteret en kontamineret genstand, lyder det fra politiet, som tilføjer:

- Efterforskere arbejder så hurtigt og flittigt som muligt for at identificere kilden til kontaminationen.

Nedbrydes i fri natur

Det blev ikke nærmere beskrevet, hvilken genstand, der er tale om, eller hvor og hvordan den er kommet parret i hænde.

Ifølge Beredskabsstyrelsen har der formentlig været tale om en beholder, da giftstoffet ville blive nedbrudt, hvis det var efterladt i den fri natur.

- Giften kan kun overleve, hvis den har været i en eller anden form for beholder. I den fri natur ville den have været vasket ud eller nedbrudt af fugt og mikroorganismer, siger specialkonsulent Jan Steen Jensen i Beredskabsstyrelsen til Ritzau.

På tur til Salisbury

Man ved, at parret, dagen inden de blev syge, besøgte den nærliggende by Salisbury, hvor Sergeij Skripal og hans datter Yulia i begyndelsen af marts blev forsøgt dræbt med den samme gift, som parret har været udsat for.

De to har dog ifølge myndighederne ikke opholdt sig på nogle af de steder, som politiet undersøgte i forbindelse med efterforskningen af Skripal-sagen.

Begge er fortsat i kritisk tilstand og under behandling, oplyser en talsperson fra Salisbury Distriktshospital, hvor de to er indlagt.

Facebook
Twitter