Politi i alarmberedskab og barrikader nær Trump Tower: Men mulig tiltale lader vente på sig

New York City venter på den tiltale, der muligvis bliver rejst mod tidligere præsident Donald Trump.

  • Journalister og demonstranter er samlet foran Manhattan Criminal Court, hvor de venter på, hvad der sker i sagen. (Foto: © scott olson, Ritzau Scanpix)
  • Her protesterer folk foran distriktsanklagerens kontor i New York. (Foto: © Siegfried Nacion/STAR MAX/IPx, Siegfried Nacion/STAR MAX/IPx)
  • Både i New York og Florida er Trump-støtter gået på gaden, dog i mindre antal. (Foto: © JOSEPH PREZIOSO, Ritzau Scanpix)
  • Trump-støtter samlet ved Route One, hvor de følger Trumps opfordring om at protestere. (Foto: © JOSEPH PREZIOSO, Ritzau Scanpix)
1 / 4

Der er opsat barrikader nær Trump Tower, politiet er i højt alarmberedskab, og et utal af journalister fra hele verden er samlet foran anklagemyndighedens kontor.

New York City venter på, om en tiltale mod Donald Trump er på vej.

I weekenden hævdede ekspræsidenten selv, at han ville blive anholdt tirsdag som følge af tys-tys-penge, han skulle have udbetalt til en pornoskuespiller ved navn Stormy Daniels i 2016.

Det var derfor ventet, at tiltalen kunne komme i går.

Men tirsdag aften lokal tid spekulerer flere amerikanske medier i, om den anklagejury, der behandler sagen, mon har i sinde at stemme for en tiltale onsdag.

Kan ske i næste uge

Ifølge flere medier kan det dog være, at distriktsanklager på Manhattan Alvin Bragg først vil annoncere de potentielle anklagepunkter i sagen i næste uge, hvor Trump så vil skulle stilles for en dommer.

Alvin Bragg, som er demokrat, har ikke offentliggjort nogen planer. Derudover arbejder anklagejuryer altid i al hemmelighed for at undgå mened eller påvirkning af vidner før retssager.

En anklagejury - eller en storjury, som den også kaldes - er en større gruppe personer, der er udpeget for at afgøre, om der er tilstrækkeligt grundlag for at rejse tiltale i en sag.

'Protestér! Tag vores land tilbage'

Lørdag skrev Trump på det sociale medie Truth Social, at han ville blive anholdt tirsdag. I samme ombæring opfordrede han sine tilhængere til at protestere.

- Protestér! Tag vores land tilbage!, skrev den 76-årige republikaner, der stiller op til præsidentvalget næste år.

Mandag aften demonstrerede en lille gruppe af unge republikanere fra New York på den nedre del af Manhattan. Kun omkring 20 mennesker deltog i protesten.

Og i Florida var omkring 40 tilhængere samlet foran Trumps bolig Mar-a-Lago tirsdag for at vise deres støtte til ham.

Hvis der rejses tiltale i sagen, kan Trump blive den første tidligere eller siddende præsident i USA, som bliver anklaget for en forbrydelse.

/ritzau/AFP