Tema Terror i Bruxelles

Politiaktioner i Bruxelles kan fortsætte hele natten

Belgisk politi laver fortsat aktioner i forstaden Schaerbeek. Her har helikoptere fløjet rundt over hustagene i aften.

Politiet søger i en bygning i Schaerbeek tirsdag aften. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ (Foto: PATRIK STOLLARZ © Scanpix)

Mørket har sænket sig over Bruxelles, men roen er ikke ved at indfinde sig alle steder efter en dag, som belgierne aldrig vil glemme.

Belgisk politi leder stadig efter en mand, som er mistænkt for at være involveret i dagens terrorangreb, og en del af eftersøgningerne er koncentreret i bydelen Schaerbeek. Her har helikoptere cirkuleret rundt over hustagene, og politiet har lavet flere ransagninger. Ved en af ransagningerne fandt politiet kemikalier, en sømbombe og et Islamisk Stat-flag.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Ifølge avisen Le Soir kan operationen i Schaerbeek muligvis fortsætte hele natten. En journalist fra britiske BBC er i Schaerbeek, som er en forstad til Bruxelles, og hun fortæller, at der er forlydender om, at to mennesker er blevet anholdt. Det er dog ikke verificeret.

For nogle af beboerne i Schaerbeek er dagen heller ikke slut endnu. På grund af politiets vejspærringer kan de ikke komme hjem, og derfor er der oprettet et krisecenter, skriver Le Soir. Desuden huserer hashtagget OpenHouse på Twitter – et hashtag, som belgiere, der gerne vil hjælpe andre belgiere med eksempelvis husly, flittigt har benyttet tirsdag.

Mindst 31 er døde og flere end 230 såret i terrorangrebet i Bruxelles tirsdag.

Islamisk Stat har taget ansvar for terrorangrebet.