Politibetjent kom forbi sikkerhedstjek i USA med pistol i håndbagagen

En amerikansk politibetjent havde glemt en pistol i håndbagagen, da hun fløj fra Los Angeles til Taiwan.

En amerikansk politibejtent fløj i sidste uge med en pistol i håndbagagen på trods af sikkerhedstjek i den amerikanske lufthavn LAX (Arkivfoto) (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)

Af med jakke, bælte og smykker og op med computer og toilettaske.

De fleste kender proceduren, når man kommer til sikkerhedstjekket i lufthavnen, der skal holde potentielt farlige genstande fra flyvninger.

Da den amerikanske politibetjent Noell Grant skulle flyve på ferie fra lufthavnen LAX i Los Angeles i USA til Thailand i sidste uge, havde hun dog glemt at tjekke håndbagagen.

Ifølge BBC og flere amerikanske medier havde hun en pistol med, som ikke blev opfanget i sikkerhedstjekket i den amerikanske lufthavn.

- Sikkerhedsprocedurerne blev ikke overholdt, og en politibetjent kom igennem sikkerhedstjekket med et våben, siger Nico Melendez fra Transportation Security Administration, der er ansvarlig for sikkerheden på offentlig transport i USA.

Først da den 42-årige betjent mellemlandede i Taipei i Taiwan på sin rejse til Thailand, fandt hun ud af, at hun havde en pistol og seks patroner med i håndbagagen.

Herefter gjorde hun myndighederne i lufthavnen i Taipei opmærksomme på den uheldige episode.

Ifølge BBC er Noell Grant ikke anholdt, men er blevet bedt om ikke at forlade landet.

Det vides endnu ikke, hvilke konsekvenser episoden vil få for hendes karriere som politibetjent.