Politichef afviser at frigive video af politidrab

Drabet på 43-årige Keith Lamont Scott har ført til voldelig protester i den amerikanske by Charlotte.

Politichef i Charlotte, Kerr Putney, advarede i dag på et pressemøde mod at vandalisere og plyndre byens ejendomme og forklarede, at politiet ikke ville tolerere den slags. (Foto: © Sean Rayford, Scanpix)

Offentligheden kommer ikke til at se videoen fra gerningsstedet, hvor den 43-årig afroamerikaner Keith Lamont Scott blev skudt og dræbt af en betjent.

Det siger politichefen i byen Charlotte i staten North Carolina, Kerr Putney.

- Gennemsigtighed afgøres af øjet, der ser, siger politichefen ifølge CNN.

- Hvis I tror, at vi vil fremvise et offers værste dag for offentlig beskuelse, så er det ikke den slags gennemsigtighed, jeg taler om.

Sagen har resulteret i undtagelsestilstand i Charlotte, hvor der de seneste to dage har været voldelige demonstrationer.

Politiet selv har forklaret, at den 43-årige blev skudt, fordi han nægtede at lægge sin pistol, da han trådte ud af sin bil. Keith Lamont Scotts familie siger derimod, at det var en bog og ikke en pistol, som han sad med i bilen.

Der blev dog ifølge politiet ikke efterfølgende fundet nogen bog på gerningsstedet.

Familien til Keith Lamont Scott har selv efterspurgt at se videoen optaget fra politibilen, og Kerr Putney håber, at han kan imødekomme de efterladtes ønske.

Han advarer dog samtidig om, at videoen ikke vil give et definitivt visuelt bevis for, at Keith Lamont Scott rent faktisk pegede en pistol mod politiet. Andet bevismateriale samt vidneforklaringer skulle dog ifølge politichefen bakke politiets forklaring op.