To politidrab sorte mænd i USA to dage

En politibetjent i Minneapolis i Minnesota har skudt og dræbt en 32-årig sort mand.

Her er det demonstranter i Louisiana, hvor den 37-årige afroamerikanske mand Alton Sterling blev skudt og dræbt af to hvide betjente (Foto: MARK WALLHEISER © Scanpix)

En sort mand er blevet dræbt af en betjent i byen Minneapolis i Minnesota.

Skyderiet fandt sted onsdag aften amerikansk tid.

Den 32-årige mand ved navn Philando Castile holdt i kø i sin bil med sin kæreste og datter. Det skriver det lokale medie CBS Minnesota.

Ifølge kæresten blev de stoppet af politiet på grund af en ødelagt baglygte. Hun fortæller, at politibetjenten spurgte om at se Philando Castiles kørekort og registrering.

Da han ville række ud efter det, oplyste han, at han havde et skydevåben i bilen, som han havde tilladelse til at bære og blev derefter skudt.

I en video, som hans kæreste har optaget lige efter skyderiet, kan man se hende sidde i bilen ved siden af sin kæreste, der er blevet skudt. Derudover indeholder den reaktioner fra kæresten og betjenten.

Det lokale politi har, ifølge CBS Minnesota, oplyst i en meddelelse, at en patrulje stoppede bilen. Efterfølgende blev en mand dræbt af skud, og de fandt en pistol på stedet. Der er endnu ikke kommet yderligere oplysninger fra myndighedernes side.

Episoden er ikke den eneste sag i denne uge, hvor betjente har dræbt en sort mand.

Tirsdag blev den den 37-årige afroamerikanske mand Alton Sterling skudt og dræbt af to hvide betjente. Det skete, da de var i færd med at anholde ham, efter at de havde fået en melding om, at en bevæbnet mand i området havde truet en butiksassistent.

Det har fået hundredvis på gaden tirsdag aften og onsdag, efter at videomateriale fra et vidne og overvågningskameraer blev delt flittigt på nettet. I videoen ser man manden ligge på jorden holdt nede af politiet, da han bliver skudt.

Facebook
Twitter