Politiet ændrer teori: Norsk milliardærs hustru er 'sandsynligvis dræbt'

Politiets mener ikke længere, at Anne-Elisabeth Hagen blev bortført for få løsepenge.

Der har ikke været nogen livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen i snart otte måneder. (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)

Norsk politi anser det som "meget lidt sandsynligt", at den norske kvinde Anne-Elisabeth Hagen fortsat er i live.

Det oplyste politiet i dag på et pressemøde. Politiinspektør Tommy Brøske fra politidistrikt øst i Oslo sagde samtidig, at man har ændret efterforskningens "hovedhypotese", som hidtil har været, at Anne-Elisabeth Hagen blev bortført af ukendte gerningsmænd for at opnå løsepenge.

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sin bopæl i bydelen Lørenskog lidt øst for Oslo i oktober sidste år. Anne-Elisabeth Hagen er gift med en af Norges rigeste mænd, Tom Hagen, som har bygget sin formue på ejendomsinvesteringer og elselskaber.

Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra familiens hus 31. oktober sidste år. (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)

Fingeret bortførelse

Politiets hovedhypotese er nu, at bortførelsen var "fingeret", og at Anne-Elisabeth Hagen er dræbt, oplyste Tommy Brøske på pressemødet.

Tommy Brøske understregede, at et økonomisk motiv fortsat ikke kunne udelukkes, men politiets efterforskning har svækket denne hypotese.

Det skyldes blandt andet, at der ikke har været livstegn fra den forsvundne kvinde, at de påståede bortførere havde valgt en besværlig betalingsform, og at de har udvist lille vilje til at kommunikere, forklarede politiinspektøren.

Tommy Brøske afviste at kommentere, om der er nogen mistænkte eller sigtede i sagen.

Han oplyste til gengæld, at politiet har gjort fremskridt i forhold til et trusselbrev med krav om løsepenge, som blev fundet i familiens hus.

Politiet har nu en god ide om, hvor papiret, der er anvendt til brevet, er produceret, og hvor det er solgt.

Politiet undersøger her en sø, der ligger i nærheden af Anne-Elisabeth Hagens hjem. (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)

'Telefonmand' og 'kasketmand'

Tidligere på måneden meddelte politiet, at man opgav at finde to mænd, som hidtil har haft stort fokus i efterforskningen.

De to mænd, som har fået tilnavnene ”telefonmanden” og ”kasketmanden”, blev fanget af overvågningskameraer tidligt om morgenen 31. oktober uden for Tom Hagens arbejdsplads.

Mændene er aldrig blevet idenficeret, men politiet mener at have beviser for, at det er mindre sandsynligt, at de spillede en rolle i Anne-Elisabeth Hagens forsvinden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk