Politiet anholder 21-årig mistænkt for kirkeskyderi

Politiet har angiveligt fanget den 21-årige mistænkte i nabostaten North Carolina.

En 21-årig hvid mand, der mistænkes for at stå bag massakren i en sort kirke i Charleston, hvor ni mennesker blev dræbt, er anholdt. (Foto: Randall Hill © Scanpix)

Politiet har anholdt den 21-årige mand, der mistænkes for at have dræbt ni mennesker i en kirke i Charleston.Det siger Gregory Mullen, politichef i Charleston i South Carolina.Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har tidligere identificeret den mistænkte mand fra Columbia i South Carolina.

Gregory Mullen siger, at den mistænkte gerningsmand samarbejder med politiet. Mullen siger ifølge nyhedsbureauet AFP til journalister i Charleston også, at politiet mener, at Roof var alene om forbrydelsen.Politichefen vil ikke kommentere, om den anholdte har tilstået.Anholdt fem timer fra gerningsstedetManden blev anholdt ved en lysregulering i Shelby i North Carolina omkring fire timers kørsel fra gerningsstedet, siger politichefen.Den 21-årig skal onsdag aften lokal tid være gået ind til en gudstjeneste i kirken. Her sad han i en times tid, hvorpå han åbnede ild mod menigheden.

Ni mennesker blev dræbt, siger politiet, der også oplyser, at adskillige blev såret.Fik pistol af sin farDen formodede gerningsmands onkel har tidligere henvendt sig til myndighederne for at fortælle, at den person, der er på det foto, som politiet har udsendt, faktisk er hans nevø.Nyhedsbureauet Reuters har talt med onklen, der er den 56-årige Carson Cowles. Han fortæller, at den 21-årige fik en pistol af sin far i fødselsdagsgave i april.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at på den 21-åriges facebookside er der et billede af ham, hvor han bærer en sort jakke med det sydafrikanske flag fra tiden under det racistiske apartheidstyre.Der er også et flag fra det tidligere Rhodesia, der var et land med hvidt styre, som nu er en del af Zimbabwe./ritzau

Facebook
Twitter