Politiet anholder fire personer efter skuddrab i New Zealand

En kvinde og tre mænd er pågrebet. De menes at have forbindelse til det dødelige angreb på to moskéer i Christchurch.

Politiet bekræfter at flere personer er dræbt. (Foto: TESSA BURROWS © Scanpix)

Politiet i den newzealandske by Christchurch har anholdt fire personer, som mistænkes for at have forbindelse til angrebet mod to moskéer.

Ifølge politichef i byen, Mike Bush, er der tale om tre mænd og en kvinde. Han understreger overfor medier i New Zealand, at det ikke kan udelukkes, at flere personer er involveret i skyderiet.

Indtil videre er det dog for tidligt for politiet at sige noget om motivet bag skyderiet, der har kostet flere personer livet. Der er indtil videre heller ikke sat præcise tal på, hvor mange mennesker der er dræbt af skud, men newzealandsk politi har bekræftet, at der er omkomne.

Øjenvidner beretter ifølge Ritzau om et "betydeligt" antal sårede og dræbte.

Bilbomber er uskadeliggjort

Tidligere på morgenen oplyste Mike Bush, at politiet ikke ved, om der er risiko for angreb mod andre moskéer eller andre områder af byen.

På internettet cirkulerer ifølge AP en video, der viser foruroligende optagelser fra skyderi i den ene af moskéerne, og en 28-årig mand har taget skylden for angrebet i et 74 sider langt indvandringskritisk manifest.

I manifestet forklarer han sit motiv for angrebet, der dermed ser ud til at være planlagt, skriver AP. Efter skyderierne i Christchurch har politiet også uskadeliggjort et antal bomber, der er fundet i biler i byen.

Politiet advarer folk om at tage til moskéer andre steder i New Zealand, da det er uvist, om der kan ske flere angreb i forbindelse med fredagsbønnen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter