Politiet har fået nok af demonstranter, der limer sig fast til Londons gader

Efter flere end 1.400 anholdelser er klimabevægelses demonstrationer blevet forbudt.

De seneste dage har budt på protestaktioner flere steder i London. I går limede denne kvinde sig fast foran indgangen til bank i den engelske hovedstad. (Foto: © Dylan Martinez, Scanpix)

I aftes meldte Londons politi ud, at alle demonstrationer forbundet med aktivistgruppen Extinction Rebellion skal stoppe omgående.

Gruppen kræver omgående politisk handling, der gavner klimaet.

Indtil nu har demonstranter til en vis grad haft helle på Londons ikoniske Trafalgar Square midt i den engelske hovedstad. Men meldingen fra politiet lyder nu, at alle demonstranter risikerer anholdelse.

Det kommer i kølvandet på, at hundredvis af aktivister i løbet af i går blandt andet forsøgte at blokere trafikken i det centrale London, skriver BBC.

I løbet af dagen i går foretog politiet 90 anholdelser af klimaaktivister i London. Dermed rundede man 1.400 anholdelser, siden protesterne gik i gang for otte dage siden.

Protesterne har fundet sted forskellige steder i London og skulle efter planen vare to uger.

Men i aftes gik politiet i gang med at anholde aktivister, der den seneste tid har slået lejr på Trafalgar Square.

- Politiaktionen fortsætter, og vi vil blive ved med at skride til handling over for enhver, der er engageret i ulovlige protester ved lokationer, som er mål for Extinction Rebellion, siger Laurence Taylor, stedfortrædende assisterende politikommissær, ifølge BBC.

Lim og kæder på Trafalgar Square

- Jeg nægter at gå og har limet mig selv til jorden, lød det i aftes fra den 71-årige aktivist Pam Williams, som havde taget ophold på Trafalqar Square

- Jeg bliver her, indtil jeg bliver arresteret, sagde hun til BBC. Her fortalte hun også, at politiet gav aktivisterne en halv times varsel, inden de begyndte at foretage anholdelser på pladsen.

Her til morgen siger den britiske europaparlamentariker Ellie Chowns, at hun var blandt de anholdte aftes.

Hun kalder det "fuldstændig uberettiget og ude af proportioner", at politiet forbyder demonstrationerne.

- Rettigheden er central for et fungerende demokrati, skriver hun på Twitter.

Meldingen fra Extinction Rebellion er ifølge The Guardian, at man opgiver Trafalgar Square, men "det internationale oprør fortsætter".

Pam Williams er ikke den eneste, der har forsøgt at gøre det svært for politiet at fjerne hende fra den ikoniske plads i London. Flere aktivister har limet sig til bygninger eller fortovet, mens andre har bygget særlige konstruktioner, som skal gøre det sværere at fjerne dem.

  • Klima-aktivister havde slået lejr på Trafalgar Square i det centrale London. (Foto: © Andy rain, Scanpix)
  • Myndighederne har haft travlt med at komme af med demonstranter, som blandt andet har lænket sig fast på pladsen. (Foto: © DANIEL LEAL-OLIVAS, Scanpix)
  • Flere demonstranter har gjort det ekstra svært for myndighederne at fjerne dem. (Foto: © DANIEL LEAL-OLIVAS, Scanpix)
  • Her demonstrerer læger foran 180 par sko, som skal symbolisere de daglige dødsfald som følge af luftforurening. (Foto: © DANIEL LEAL-OLIVAS, Scanpix)
1 / 4