Politiet har ingen mistænkte efter tysk busangreb

Anklager har renset den eneste tilbageværende mistænkte, så nu er der ingen mistænkte for angreb på spillerbus.

Politibiler eskorterede spillerbussen fra Borussia Dortmund, da den kørte til stadion for at spille Champion League-kvartfinale mod Monaco dagen efter bombeangrebet. (Foto: Sascha Steinbach © Scanpix)

Efterforskerne står nu uden mistænkte i sagen, hvor tre sprængladninger eksploderede ved fodboldklubben Borussia Dortmunds spillerbus i tirsdags.

Den føderale anklager har renset den eneste tilbageværende mistænkte i sagen, oplyser anklagemyndigheden.

Nyheden markerer et tilbageslag for efterforskerne, der har beskrevet angrebet mod spillerbussen som "en terrorhandling".

Efterforskerne har tidligere oplyst, at man fokuserer på mistænkte inden for det 'islamistiske spektrum'.

Ifølge anklagemyndigheden er den mistænkte blevet renset, fordi 'efterforskningen ikke har fundet bevis på, at den mistænkte deltog i angrebet'.

De tyske myndigheder har dog alligevel valgt at opretholde tilbageholdelsen af den 26-årige iraker. Det skyldes, at han er mistænkt for at have forbindelse til den militante bevægelse Islamisk Stat.

Efterforskerne havde ellers fundet frem til to mistænkte i sagen, som de mener har forbindelse til et stort netværk af jihadister i Ruhr-distriktet.

Det skete, efter at man havde fundet tre identiske breve på gerningsstedet, der blandt andet krævede, at Tyskland skulle stoppe sit engagement i en koalition, der bekæmper Islamisk Stat.

Derudover krævede brevets forfatter, at Tyskland skulle lukke en amerikansk luftbase i byen Ramstein.

/ritzau/

Facebook
Twitter