Politiet i Las Vegas: Over 50 døde i masseskyderi

Den formodede gerningsmand er død efter masseskyderi, der har sendt 406 personer på hospitalet.

Politiet har opjusteret dødstallet efter et masseskyderi mod en country-koncert på hovedstrøget 'The Strip' i Las Vegas.

Mere end 50 personer er døde, 406 personer har været på hospitalet.

Det fortæller den lokale politisherif, Joe Lombardo, på et nyt pressemøde.

Her bekræfter han også, at gerningsmanden er den 64-årige lokale indbygger Stephen Paddock fra Mesquite, Nevada, der ligger 130 kilometer nordøst for Las Vegas.

Skuddene blev ifølge sheriffen affyret fra et vindue på Mandalay Bay Hotel mod en country-koncert.

- Gennem vores efterforskning fandt vi frem til, at skuddene kom fra 32. etage, hvor politiofficerer engagerede den mistænkte. Og jeg kan fortælle, at han er død. Der er tale om en lokal beboer, lød det fra Joe Lombardo tidligere på morgenen.

Skuddene blev ifølge politiet affyret omkring klokken 22.08 lokal tid, hvor de første opkald til alarmcentralen begyndte at løbe ind.

Ud over den afdøde, formodede gerningsmand har politiet tidligere efterlyst en asiatisk udseende kvinde, der rejste sammen med den mistænkte. Hun er nu fundet.

To betjente såret

To af de sårede er betjente, hvor én er i kritisk tilstand, fortæller sheriffen. Mange betjente deltog i privat regi i country-festivalen.

Ifølge Lombardo er to øvrige politibetjente døde.

DR Nyheder er i kontakt med et dansk øjenvidne, Malene Frejvald, der fortæller, at hun sidder på sit værelse på hotellet Desert Rose sammen med 25 andre, der flygtet fra skyderiet.

- Vi kom lige ind ad døren, og to minutter efter kunne vi bare høre, at der blev skudt med et automatvåben. Vi har en, der er i militæret. Han fik det til fire omgange af 54 skud, siger Malene Frejvald.

Skuddene blev affyret under en koncert med countrymusikeren Jason Aldean. Han har udsendt en pressemeddelelse på det sociale medie, Instagram, hvor han skriver, at han selv er i sikkerhed:

- I aften har været hinsides rædselsvækkende. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal sige, men jeg ønsker at lade alle vide, at mit crew og jeg er sikre. Mine tanker og bønner går ud til alle involverede i aften.

- Det gør ondt i mit hjerte, at det ville ske for folk, der bare kom ud for at nyde det, der burde have været en sjov aften.

Skyderiet har foregået omkring Mandalay Bay Hotel and Casino