Politiet i Thailand: Udlændinge står bag bomber i Bangkok

De samme bagmænd står bag to eksplosioner i Bangkok, mener thailandsk politi.

Politiet i Thailand mener nu, at det er de samme bombemænd, der står bag flere angreb i byen i løbet af de seneste 24 timer. Og at gerningsmændene formentlig både er fra Thailand og udlandet. (Foto: Diego azubel © Scanpix)

Det er de samme personer, der står bag flere forskellige bombeangreb i Thailands hovedstad Bangkok over de seneste to dage, fortæller chefen for Thailands nationale politistyrke til Bangkok Post.

Samtidig fortæller politichef Somyot Pumpunmuang, at politiet føler sig sikre på, at der både er thailændere og udlændinge blandt bombemændene.

Oplysningerne kommer efter endnu en bombe i morges dansk tid sprang ved den travle Sathorn færgehavn i Bangkok.

Modsat den første bombe, der ramte Erawan-tempel i Bangkok mandag aften og dræbte 20 og sårede 125 mennesker, så kom ingen til skade ved tirsdagens bombeangreb.

Årsagen var, at bomben, som blev kastet midt i eftermiddagsmylderet på den travle færgemole, ramte en bropille og først detonerede, da den havde ramt vandet.

Bombemænd går efter turister

Ved hjælp af rester fra bomben ved Sathorn mener politiet nu med sikkerhed at kunne sige, at begge bomber er bygget af de samme gerningsmænd.

Begge bomber bestod af sprængstoffet TNT, som var proppet ned i et metalrør og forbundet til en tidsindstillet udløser.

Bomben ved Sathorn færgehavnen menes at være cirka halvt så kraftig som den første bombe, der eksploderede ved Erawan-templet. Alligevel mener politiet, at bombens mål igen var at ramme så mange turister som muligt.

Ifølge vicepolitichef Prawut var planen at kaste bomben ind på en travl platform for fodgængere, som leder hen til Sathorn-molen. Men gerningsmanden kastede forkert og ramte altså vandet i stedet.

Sathorn-færgehavnen er et centralt trafikknudepunkt i Bangkok, hvor pendlerbåde forbinder den ene side af floden med den såkaldte Skytrain Station.

Det er også et sted, hvor mange turister - særligt kinesere - passerer, når de besøger Bangkok.