Politiet opjusterer: 59 døde og 515 sårede i masseskyderi

Antallet af ofre for masseskyderiet i Las Vegas stiger.

Folk søgte i dækning, da en gerningmand i går aftes lokal tid begyndte at skyde mod en menneskemængde i Las Vegas. (Foto: David Becker © Scanpix)

Dødstallet fra masseskyderiet i Las Vegas er nu oppe på 59.

Det oplyser Joe Lombardo, sherif for politiet i Las Vegas, på et pressemøde.

- Jeg har ikke meget at opdatere jer med. Men en ting er ændret, og det er antallet af personer, der har mistet livet. Lige nu arbejder vi med 58 dræbte og 515 sårede, siger han.

Skyderiet fandt sted omkring klokken 22 søndag aften lokal tid.

En gerningsmand begyndte at affyre skud mod en menneskemængde på Las Vegas' populære hovedstrøg The Strip, hvor der var en koncert i gang.

Politiet har udpeget den 64-årige Stephen Paddock som gerningsmanden bag skyderiet. Den 64-årige mand skød fra et hotelværelse på 32. etage på hotellet Mandalay Bay, hvor manden havde medbragt 10 skydevåben.

Politiet fandt Stephen Paddock død på hotelværelset efter skudepisoden. Ifølge Las Vegas-sherif Joe Lombardo havde Stephen Paddock skudt sig selv, da politiets indsatsgruppe trængte ind på hotelværelset.

Terrorbevægelsen Islamisk Stat har hævdet, at Stephen Paddock udførte angrebet på vegne af dem, men det afviser politiet, der siger, at gerningsmanden på ingen måde er tilknyttet Islamisk Stat.

Ren ondskab

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har tidligere i dag holdt en tale for nationen.

- Det var en handling af ren ondskab, siger Donald Trump.

- Alle sørger og beder for dem, der har mistet et barn, en mor og far, en bror, en søster. Til familierne, der har mistet, vi beder for jer, og vi er her for jer, og vi beder Gud om at hjælpe jer igennem. Til at ære dem, der har mistet livet, flager vi på halvt i dag.

Han takkede samtidig politiet og de første beredskabsfolk, der nåede frem til gerningsstedet.

- Det er mirakuløst, at de handlede så hurtigt og forhindrede, at flere liv gik tabt.

Ikke kendt af politiet

Den 64-årige Stephen Paddock er tidligere revisor og havde bopæl i byen Mesquite 130 kilometer nordøst for Las Vegas.

Det lokale politi i Mesquite fortæller, at Stephen Paddocks trods et langt liv ikke er kendt af politiet.

- Vi har ikke meget på hr. Paddock, siger talsmand for Mesquite-politiet, Quinn Averett.

Paddock har aldrig været arresteret, der er ikke registrerede opkald til politiet, han er ikke engang registreret for færdselskontrol.

Da sherif Joe Lombardo holdt pressemøde kort efter hændelsen, fortalte han også, at politiet ikke har haft et særligt kendskab til Stephen Paddock:

- Stephen Paddock er en 64-årig, hvid mand fra Mesquite, som vi ikke har yderligere baggrundsinformation på.

Siden torsdag havde Stephen C. Paddock boet på Mandalay Bay Resort and Casino sammen med sin 62-årige samlever.

Kort efter skudepisoden efterlyste politiet den 62-årige kvinde. Politiet er nu i kontakt med hende, og hun er uden for mistanke, oplyser Las Vegas Metropolitan Police Department.

Puster liv i debat om våbenlovgivning

Flere demokratiske repræsentanter i den amerikanske kongres opfordrer til at ændre våbenlovgivningen efter masseskyderiet, der er det drabeligste i USA's nyere historie.

- Ingen andre steder end i USA sker masseskyderier i den her størrelsesorden jævnligt. Det må stoppe. Det er på tide, at kongressen tager sig sammen og handler, siger Chris Murphy, der er senator i delstaten Connecticut, hvor skoleskyderiet på Sandy Hook fandt sted for fem år siden.

Han får opbakning af statens anden senator.

- Der er kun gået et år siden det, der tidligere var det dødeligste masseskyderi, fandt sted. Angrebet på natklubben Pulse (i Orlando, Florida, red.).

- I mellemtiden har tusinder mistet livet som konsekvens af brug af våben. På trods af det vil kongressen ikke handle. Jeg er ikke længere frustreret, jeg er rasende, siger Richard Blumenthal ifølge NBC News.

Facebook
Twitter