Politiker trodser Vogternes Råd

Reformvenlig præst vil fortsætte kampen mod Irans regering, som han kalder ulovlig.

Iran lukker i dag en avis, der støtter reformfløjen. Det sker efter, at Mehdi Karoubi, der var en kandidaterne ved det omstridte præsidentvalg, har erklæret, at han ikke anser regeringen under præsident Mahmoud Ahmadinejad for at være legitim.

På sit partis hjemmeside skriver den reformvenlige præst, der blev nummer fire ved valget den 12. juni, at han vil fortsætte sin kamp mod regeringen med alle midler og i et samarbejde med andre reformvenlige grupper og personer.

Erklæringen er blevet lagt ud på hjemmesiden efter, at Vogternes Råd har erklæret valget for en lukket sag. Rådet har fået genoptalt 10 procent af stemmerne og derefter erklæret, at optællingen bekræfter det oprindelige resultat.

Redaktør og journalister tilbageholdes

På et spørgsmål om, hvorvidt de tabende kandidater har nogen mulighed for formelt at klø på med deres krav om en annullering af valget, svarer en talsmand: - De kan hverken klage eller protestere på nogen måde. Vogternes Råd er den endelige myndighed i valgspørgsmålet, og vi har meddelt vores beslutning enstemmigt.

På Karoubis hjemmeside hedder det, at repræsentanter for statsanklagemyndigheden og kulturministeriet har forhindret udgivelse af avisen Etemad Melli, som er et af de få reformorienterede medier i landet. Bladets chefredaktør er blandt de politikere og journalister, som tilbageholdes.

Facebook
Twitter