Politikere, journalister og udlændinge ofre for koordineret angreb mod hotel i Somalia

Islamistisk gruppe, der kæmper for at vælte Somalias regering, har taget skylden for angreb.

Somalia har flere gange været ramt af angreb, som gruppen al-Shabaab har taget ansvar for. Her er det en bilbombe i 2017, der rystede Somalias hovedstad og dræbte mindst fem. (Foto: FEISAL OMAR © Scanpix)

I den sydlige havneby Kismayo i Somalia er mindst 26 mennesker dræbt i et angreb på et hotel.

Angrebet begyndte med en bilbombe ved hotellet, hvorefter fire bevæbnede mænd stormede bygningen og åbnede ild.

Somalias sikkerhedsstyrker nedkæmpede angrebet, der havde varet natten over, og gerningsmændene er alle blevet skudt og dræbt, oplyser det lokale politi til nyhedsbureauet Reuters.

Lokale politikere blandt de dræbte

Den islamistiske gruppe al-Shabaab, der har forbindelser til terrornetværket al-Qaeda har taget skylden for angrebet.

En somalisk soldat holder udkig, mens civile evakuerer fra en selvmordseksplosion efter at al-Shabaab stormede en statsbygning i Mogadishu i februar. (Foto: FEISAL OMAR © Scanpix)

Lokale ledere og politikere var samlet på hotellet for at drøfte et kommende regionalvalg, da angrebet skete.

Blandt de døde er lokale politikere. To journalister døde også under angrebet, beretter nyhedsbureauet AP.

Den ene er ifølge lokale medier den 43-årige journalist Hodan Nalayeh, som var rejst til Somalia fra Canada for at skrive positive historier om landet.

Hun har grundlagt medieplatformen Integration TV for at fortælle historier om livet i Somalia og i den somaliske diaspora.

Det seneste i en række angreb

Gruppen al-Shabaab kæmper for at vælte Somalias regering. Nattens angreb er det seneste i en længere række bombe - og skudangreb, som gruppen har taget skylden for.

Blandt andet har gruppen begået flere angreb i Kenya. Herunder en massakre i 2015 på et universitet tæt ved grænsen til Somalia, hvor 148 personer blev dræbt.

En pårørende trøstes efter angrebet på Garissa Universitetet i Kenya i 2015. (Foto: Str © Scanpix)

Somalias regering har anklaget gruppen for at stå bag et angreb, hvor 500 personer blev dræbt i landets hovedstad Mogadishu i oktober 2017. Det var Østafrikas dødeligste bombeangreb. Det har gruppen dog ikke selv påtaget sig ansvaret for.

Den militante gruppe blev drevet ud af Kismayo i 2012, og havnen har været relativt fredelig de seneste år - i modsætning til mange andre steder i det sydlige og centrale Somalia.

Facebook
Twitter