Politikilde: 21-årig tilstår 9 drab i USA - ville starte racekrig

En 21-årige mand havde måske et ønske om at indlede en racekrig, siger politikilde til amerikansk tv-station.

Flere venner til den 21-årige mand, der natten til torsdag skød ni personer i en afriamerikansk kirke i USA, siger, at han ville starte en racekrig. (Foto: Brendan Smialowski © Scanpix)

Den 21-årige Dylann Roof har erkendt at have slået ni mennesker ihjel i en kirke i Charleston, South Carolina, natten til torsdag dansk tid.Det oplyser to politikilder til CNN. Den ene kilde oplyser til CNN, at den 21-årige gerningsmands motiv tilsyneladende var at starte en racekrig.

Tidligere har nogle af hans Dylann Roofs venner bekræftet over for CNN, at han ind imellem talte om at gøre noget, der kunne blive startskuddet til en strid mellem racerne, og at han ind imellem nævnte ønsket om at genindføre raceadskillelse i USA.Troede ikke han mente det alvorgtDe har dog forklaret, at de ikke troede, at han mente det alvorligt.

- Han sagde aldrig N-ordet, han kom aldrig med racistiske bemærkninger, og han har aldrig angrebet nogen bestemt sort person, siger Dylann Roofs bofælle Joey Meek til tv-stationen ABC News.- Han gjorde aldrig sådan noget, så det var noget af et chok.Sad til gudstjenesten i en timeDen formodede gerningsmand blev anholdt torsdag morgen omkring 400 kilometer fra Charleston.Ifølge politiet gik han onsdag aften lokal tid ind til en gudstjeneste i kirken, hvor der først og fremmest kommer sorte amerikanere. Her sad han i en times tid, hvorpå han åbnede ild mod menigheden.

Ni mennesker blev dræbt, siger politiet, der også oplyser, at adskillige blev såret.Fik pistol af sin farDylann Roofs onkel har tidligt henvendt sig til myndighederne for at fortælle, at den person, der er på det foto, som politiet har udsendt, faktisk er hans nevø.Nyhedsbureauet Reuters har talt med onklen, den 56-årige Carson Cowles. Han fortæller, at den 21-årige fik en pistol af sin far i fødselsdagsgave i april./ritzau/

Facebook
Twitter