Politimand slipper for anklage i meget omtalt drabssag på sort mand

Sagen om Eric Garner var med til at få titusinder på gaden i USA.

Eric Garners død satte gang i en række demonstrationer, der løb over det meste af 2014. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)

- Jeg kan ikke få vejret, jeg kan ikke få vejret, lød det gentagne gange fra Eric Garner, inden han døde, da en række politimænd holdt ham nede.

Hele forløbet blev optaget på video, og politimanden Daniel Palenteo angiveligt er ham, der tager armene rundt om den astmatiske Eric Garners hals.

I dag har justitsministeriet afsluttet deres undersøgelse af sagen og vurderet, at politimanden ikke skal retsforfølges yderligere for sin rolle i sagen.

Meldingen kommer en enkelt dag inden femåret for Eric Garners død.

Enorme demonstrationer

Forløbet satte en række store demonstrationer i gang i flere byer i USA, blandt andet i New York, hvor hændelsen forløb.

Eric Garner blev fanget i at sælge ulovlige cigaretter og modsatte sig anholdelse, hvorefter han altså blev overmandet og til sidst døde.

Et år efter drabet fik Eric Garners familie knap 40 millioner kroner i erstatning af New Yorks bystyre, som dermed undgik en retssag.

Sagen røg siden hen op på føderalt niveau, og nu har justitsministeriet i USA altså besluttet ikke at gå videre med sagen.

Facebook
Twitter