Politimorder opfordrede til drab på rappere og betjente

Gerningsmanden lagde også billeder og en 13-minutter lang video af sine ofre på Facebook.

Journalister og politi nær ofrenes hjem ved Paris. Både betjente og journalister skulle ifølge gerningsmanden dræbes. (Foto: THOMAS SAMSON © Scanpix)

Inden gerningsmanden bag drabet på et politipar blev skudt, nåede han ifølge Radio France Internationale at opdatere sin Facebook-profil med billeder af de dræbte og en 13 minutter lang video med dele af angrebet.

På sin Facebook-profil, som nu er lukket ned, opfordrede gerningsmanden desuden til drab på politifolk, fængselsbetjente, journalister og rappere, skriver Radio France-journalisten og jihad-ekspert David Thomson på sin twitter-profil.

Et af ofrene var en politimand, og han blev stukket ihjel, inden hans kone, som også var politibetjent, og deres tre-årige søn blev taget som gidsler i deres hjem nær Paris.

Konen blev også fundet dræbt, da politiet stormede huset og dræbte gerningsmanden, men sønnen overlevede.

Den mistænkte, en 25-årig mand, fik i 2013 en dom på tre års fængsel, hvoraf et halvt år blev betinget. Han blev angiveligt dømt for "at have kriminelle forbindelser med det formål at forberede en terrorhandling".

Gerningsmanden erklærede troskab til terrorgruppen Islamisk Stat (IS) efter angrebet i går, og nyhedsbureauet Amaq med tætte bånd til IS, skriver, at gerningsmanden var IS-kriger. Men det er ikke ensbetydende med, at de har beordret eller koordineret angrebet.

- Vi har ikke fået noget bevis for, at IS har været med til at organisere angrebet, siger DR’s journalist i Paris, Bjørn Willum.

De franske myndigheder kalder angrebet for terror.

- Motivet ser ud til at være skabe frygt og en politisk reaktion, og det får de franske myndigheder til at kalde mordene for terror, siger Bjørn Willum.

Den franske anklager Froncois Moulins har senere tirsdag oplyst, at man i gerningsmandens hjem har fundet en liste, hvor rappere, journalister, politibetjente og offentlige embedsmænd stod optegnet som mål.

Facebook
Twitter