Politisk motiveret vold stiger voldsomt i Tyskland

Antallet af politisk motiverede voldshandlinger har nået det højeste niveau, siden man begyndte at måle i 2001.

Den tyske indenrigsminister, Thomas de Maiziere, præsenterede i går en dyster tysk voldsstatistik. (Foto: © JOHN MacDougall, Scanpix)

Tyskland må i disse år erkende, at højre- og venstreekstreme er blevet mere voldelige.

Ifølge de sidste nye tal fra den officielle tyske kriminalstatistik, som blev offentliggjort i går, er antallet af politisk motiverede voldshandlinger steget med 30,7 procent i 2015.

Og mens antallet af venstreekstreme voldshandlinger er steget med 34,9 procent, er antallet af højreekstrem vold steget med 44,3 procent. Det er nærmest sket synonymt med, at antallet af asylansøgere også er steget.

- Den kraftige stigning i politisk motiverede forbrydelser er udtryk for en truende social udvikling. Vi er vidne til en stigende og stadig mere udtalt vold på den højre- og venstreekstremistiske scene, især på højrefløjen er det tydeligt i forbindelse med fremmedfjendske lovovertrædelser, skriver den tyske indenrigsminister Thomas de Maizière i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelse af tallene.

Han henviser til, at antallet af angreb på asylmodtagere næsten er femdoblet fra 199 i 2014 til 1.031 i 2015. Af disse var ni af ti udført af højreekstreme.

Ifølge de nye tal er antallet af politisk motiverede forbrydelser samlet set steget med 19 procent til næsten 39.000.

For at komme den politiske vold til livs bad den tyske indenrigsminister på gårdsdagens pressemøde det tyske folk om at modsætte sig den øgede radikalisering - både i sprogbrug og i omgangen med hinanden.