Porsche dropper salg af Cayenne med mulig snydesoftware

Miljøagentur mener, at nye Porsche Cayenne-modeller er udstyret med omstridt software.

- Porsche besluttede i dag - i lyset af den uventede besked fra EPA i går - frivilligt at stoppe salget af Porsche Cayenne-dieselmodeller fra år 2014 og frem til 2016 på ubestemt tid, skriver selskabet. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)

Porsches datterselskab i Nordamerika indstiller nu salget af visse Cayenne-modeller med dieselmotorer.

Det sker, efter at det amerikanske miljøagentur EPA mandag sagde, at Volkswagen-biler med større motorer også har installeret en snydesoftware. Porsche hører under Volkswagen.

Ifølge en meddelelse fra Porsche skyldes salgsstoppet mandagens udmelding fra EPA.

Men bilfabrikanten siger ikke noget om, hvorvidt Cayenne-firehjulstrækkerne er blevet udstyret med den omtalte software, som under test får det til at ligne, at bilerne ikke udleder så mange NOx-partikler, som de i virkeligheden gør.

Vil samarbejde - Porsche besluttede i dag - i lyset af den uventede besked fra EPA i går - frivilligt at stoppe salget af Porsche Cayenne-dieselmodeller fra år 2014 og frem til 2016 på ubestemt tid, skriver selskabet.

- Vi arbejder intensivt på at løse dette så hurtigt som muligt. Kunder kan fortsat benytte deres køretøjer som normalt, fortsætter Porsche.

Volkswagen har lovet at samarbejde fuldt ud med EPA.

Hidtil har biler med 2,0-liters dieselmotorer været omfattet af skandalen, men ifølge miljøagenturet er VW-koncernens 3,0-liters motorer også udstyret med den omstridte software.

Afviste mandag Ifølge EPA er de berørte modeller VW Touareg og Porsche Cayenne. Touareg er ikke blevet del af noget salgsstop.

De amerikanske påstande blev mandag afvist af VW, der hævder, at der ikke er installeret ulovlig software i de større V6-dieselmotorer.

Skandalen begyndte at rulle, da Volkswagen i september erkendte, at bilproducenten havde indrettet millioner af dieselbilers software på en måde, så bilerne under test fremstod som mere miljøvenlige, end de er under almindelig kørsel på vejene.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter