Præsident udviser amerikanske diplomater: 'USA har en Ku Klux klan-regering'

Nicolas Maduro anklager USA for at "eskalere aggressionerne" mod det venezuelanske folk.

Den venezualenske præsident, Nicolas Maduro, udviser to amerikanske diplomater af Venezuela.

Det sker som led i den eskalerende strid mellem de to lande, som er udløst af, at Nicolas Maduro i weekenden genvandt posten som landets præsident. Det skriver Reuters.

De to topdiplomater, Todd Robinson og Robb Naranjo, blev af præsidenten anklaget for at have forsøgt at sabotere præsidentvalget.

- Min besked til Donald Trumps regering, denne Ku Klux Klan-regering, er, at selv med jeres sanktioner, jeres trusler, jeres sammensværgelser, har I ikke kunnet stoppe dette valg, lød det fra Nicolas Maduro i en tv-transmitteret tale.

Præsidenten anklagede samtidig den amerikanske præsident, Donald Trump, og hans regering for at "eskalere aggressionerne" mod det venezualenske folk.

USA: Valg var humbug

Under halvdelen af befolkningen gik til stemmeurnerne i det præsidentvalg, som USA har betegnet som "humbug". Store dele af resten boycottede valget på opfordring fra oppositionen.

Til sammenligning stemte 80 procent ved sidste valg i 2013.

Maduro vandt dog overvældende over sin eneste reelle modkandidat med knap 70 procent af stemmerne.

Valget har fået USA til at skærpe en række økonomiske sanktioner overfor Venezuela. Den amerikanske præsident har også truet med at indføre yderligere sanktioner mod landets vigtige handel med olie.

De to amerikanske diplomater fik i går 48 timer til at forlade landet.

Facebook
Twitter