Præst forsvandt på ballon-tur

En brasiliansk præst fløj til vejrs med 1.000 balloner i håbet om at sætte verdensrekord. Men han forsvandt over havet.

En brasiliansk præst fløj til vejrs med 1.000 balloner i håbet om at sætte verdensrekord. Men han forsvandt over havet. (© Scanpix)

Den brasilianske præst Adelir Antonio de Carli lettede med en kæmpe klase på 1.000 heliumballoner. Men vejret var ikke med præsten, og nu er han forsvundet.

Præsten ville slå rekord

Ifølge BBC var formålet med turen at skabe opmærksomhed om præstens mærkesag om flere rastepladser langs motorvejene. Samtidig ville den romersk katolske præst forsøge at opnå en plads i Guinness Rekordbog. Han ville slå rekorden og flyve over 19 timer med balloner.

Lettede søndag

I søndags lettede den 41-årige Adelir Antonio de Carli fra havnen i byen Paranagua i Brasilien. Præsten, der er en erfaren faldskærmsudspringer, var iført en termodragt og faldskærm, og medbragte GPS-udstyr og en satellit-telefon.

Samme dag gav han et telefon-interview til den brasilianske TV kanal Globo. Her fortalte han, at han havde problemer med at operere sit GPS udstyr, og at han havde det "meget koldt, men godt.

Mistede højde

Men inden han mistede kontakten, sagde han at han mistede højde og var nødt til at lande i vandet. Siden har man ikke hørt fra ham.'

Bevarer håbet

Fly og helikoptere fra det brasilianske luftværn har søgt efter præsten. Og den brasilianske flåde leder langs kystlinjen ved Santa Catarina, hvor der er blevet fundet stykker af balloner. Alligevel forsøger man at bevare håbet om at præsten er i live.

- Vi er overbeviste om, at han bliver fundet i live. Han vidste, hvad han gjorde og var forberedt på enhver form for uheld, siger Denise Gallas til Associated Press.

I januar fløj præsten 110 km på fire timer. Dengang blev han holdt oppe af 500 balloner.

Facebook
Twitter