Premierminister: Det forsvundne fly er styrtet ned

Malaysisk premierminister siger, at det forsvundne fly er styrtet ned.

Malaysias premierminister siger, at det forsvundne fly er styrtet ned.

Det oplyser han på et pressemøde.

- Det er med sorg, at vi må formode, at MH 370 er styrtet ned, og at ingen om bord har overlevet. Alt tyder på, at flyet er styrtet ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean, siger den malaysiske premierminister Najib Razak.

Nye satellitoplysninger

Han fortæller, at de pårørende er blevet underrettet forinden pressemødet om de malaysiske myndigheders konklusion.

Den malaysiske premierminister fortæller, at det er nye satellitoplysninger, der har ført til, at man nu mener at vide, at flyet er styrtet ned i Det Indiske Ocean vest for Perth i Australien.

Besked på sms

De pårørende er blevet underrettet ved en sms fra Malaysia Airlines.

I sms'en står der:

- Malaysia Airlines beklager dybt at måtte meddele, at vi må antage over enhver rimelig tvivl, at MH370 er tabt, og at ingen har overlevet. Som I vil høre i den næste time fra Malaysias premierminister, må vi nu acceptere, at alle beviser tyder på, at flyet styrtede i det sydlige Indiske Ocean.

Fakta på det styrtede fly fra Malaysia Airlines.

Den malaysiske premierminister fortalte på pressemødet, at det er nye analysemetoder inden for satellitoplysninger, der har gjort det muligt at sige, at flyet må være styrtet ned.

Respekter de pårørende

Det er den britiske virksomhed Inmarsat, der har leveret satellitdata til Malaysia.

Derudover har de malayiske myndigheder fået hjælp af Storbritanniens Havarikommission under det britiske transportministerium.

Om bord på MH 370 var 227 passagerer og 12 besætningsmedlemmer. Til deres pårørende sagde den malaysiske premierminister:

-For de pårørende har de seneste uger været hjerteskærende. Jeg beder alle medier om at respektere de pårørendes privatliv, og om at give dem den plads og tid, de har brug for i denne svære tid.

To objekter spottet

Tidligere i dag kom det frem, at et australsk overvågningsfly har set et rundt og et firkantet objekt flyde rundt i Det Indiske Ocean.

Objekterne er spottet omkring 2500 km sydvest for Perth i Australien af et overvågningsfly fra det australske flyvevåben.

Et australsk skib sejlede tidligere i dag ud for at forsøge at finde frem til de flydende objekter.

Tirsdag vil der blive afholdt et nyt pressemøde, hvor de malaysiske myndigheder vil give flere detaljer om flystyrtet.

Se pressemødet, hvor Malaysias premierminister Najib Razak fortæller, at det forsvundne fly fra Malaysia Airlines formentlig er styrtet ned, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter