Premierminister-kandidat: Brexit betyder brexit

Det bliver ikke en ny folkeafstemning efter Brexit, lyder det fra Theresa May, der er favorit til at overtage efter David Cameron.

Storbritanniens indenrigsminister, Theresa May, kan meget vel blive landets næste premierminister. Hun beskrives som effektiv og hårdtarbejdende. En ny Thatcher. (Foto: © Dylan Martinez, Scanpix)

Briterne stemte for nylig som bekendt for at forlade EU, og det bliver der ikke lavet om på, hvis det står til Theresa May.

Hun er kandidat og favoritten til at overtage posten som premierminister, efter at den siddende premierminister, David Cameron, valgte at trække sig fra posten, når der er konservativt landsmøde til efteråret.

- Brexit betyder brexit, og det skal nok blive en succes. Vi vil bygge et bedre Storbritannien, siger Theresa May ifølge BBC.

Hun afviser, at der vil komme en ny folkeafstemning, som flere briter ellers har ønsket efter den overraskende afstemning.

- Der bliver ingen nye forsøg på at blive i EU. Ingen forsøg på at komme tilbage ad bagdøren, ingen anden afstemning, siger hun.

Hun erkender, at afstemningen viser et splittet land på nogle områder. Blandt andet siger hun, at der er forskel på det rige London og resten af landet. I London stemte flertallet for at blive i EU.

- Storbritannien skal være et land for alle, siger Theresa May.