Premierminister Theresa May kalder Trumps tweets 'totalt uacceptable'

Nu får Trumps tweets også kritik fra Storbritannien og fra præsidentens egne partifæller.

Donald Trump holder fast i, at hans tweets ikke er racistiske. (Foto: Mandel NGAN © Scanpix)

Det er ikke første gang, at tweets fra den amerikanske præsident, Donald Trump rejser en debat, men denne gang slår også den britiske premierminister, Theresa May, i bordet.

Hun kalder ifølge sin talsmand præsidentens tweets for 'totalt uacceptable', skriver BBC.

I en række tweets langer den amerikanske præsident ud efter en gruppe af kvindelige kongresmedlemmer og siger, at de bør rejse hjem til, hvor de kommer fra.

- Interessant at se "progressive" demokratiske kongreskvinder, der oprindeligt kommer fra lande, hvis regeringer er totale katastrofer, ondskabsfuldt fortælle den amerikanske befolkning, hvordan vores regering skal køres, skriver Trump i en et af sine tweets.

Selv har præsidenten i dag sagt til en gruppe af journalister, at hans tweets ikke er racistiske, og 'at hvis nogen har et problem med vores land, hvis nogen ikke vil være i vores land, kan de rejse'.

Demokrat vil fordømme 'fremmedfjendske' tweets

I sine tweets nævner præsidenten ikke nogen navne på hvem, der skal rejse hjem, men nævner Nancy Pelosi ved navn, der er demokrat og formand for Repræsentanternes Hus, hvor han blandt andet siger:

- Jeg er sikker på, at Nancy Pelosi vil være glad for hurtigt at organisere gratis rejsearrangementer.

Men det er altså ikke den reaktion, han får fra demokraten, for hun er nu ude og spørge republikanske kollegaer om, hvorvidt de vil stemme for en resolution, som fordømmer 'præsidentens fremmedfjendske tweets'. Det skriver CNN her til aften dansk tid.

Hun har også kritiseret Trumps udtalelser på det selvsamme sociale medie, hvor Trump kommer med kritikken - nemlig på Twitter:

- Han bekræfter, at hans plan om at "Make America Great Again" altid har handlet om at gøre Amerika hvidt igen, skriver hun blandt andet.

Trump får kritik fra partifælle

Det er ikke kun politiske modstandere, der langer ud efter præsidenten. Trump får også kritik fra sine egne partifæller.

Den republikanske repræsentant fra Texas, Will Hurd, melder sig i flokken af kritikere, der til CNN kalder præsidentens tweets for racistiske og fremmedfjendske, og han opfordrer Trump til 'at tale om ting, der forener os, og ikke splitter os'.

Will Hurd siger også, at han er overrasket over, at så mange af hans republikanske partifæller har klappet i efter præsidentens tweets.

- Det bekymrer mig, at der er folk, der synes, at den her opførsel er ok.

Den republikanske senator fra Maine, Susan Collins, opfordrer også præsidenten til at slette sin tweets og kalder dem 'langt over stregen', skriver The Guardian.

Selvom Donald Trump ikke nævner navne, skriver flere internationale medier, at der er tale om de fire kvinder: Alexandria Ocasio-Cortez fra New York, Ilhan Omar fra Minnesota, Ayanna Pressley fra Massachusetts og Rashida Tlaib fra Michigan.

  • Alexandria Ocasio-Cortez fra New York. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)
  • Ilhan Omar fra Minnesota. (Foto: JONATHAN ERNST © Scanpix)
  • Ayanna Pressley fra Massachusetts. (Foto: WIN MCNAMEE © Scanpix)
  • Rashida Tlaib fra Michigan. (Foto: ERIN SCOTT © Scanpix)
1 / 4
Facebook
Twitter